Orange are VESTI PROASTE pentru TOTI Clientii din Romania

Orange are vesti proaste pentru toti clientii din Romania, iata ce anunt a fost facut astazi in legatura cu planurile companiei pentru urmatorul an.

Orange vesti proaste retea 5G

Orange este cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania in acest moment, si dupa cumpararea diviziei fixe a Telekom va deveni mai mare, dar pana atunci anunta niste vesti foarte proaste pentru toata tara. In cadrul unei conferintei ce a avut loc astazi, CEO-ul Orange, Liudmila Climoc, a afirmat ca ultimele 6 luni au fost extrem de problematice in Romania din cauza schimbarilor legislative care au avut loc in tara, si desigur ca face referire la celebra OUG 114/2018.

Orange spune ca s-au inregistrat scaderi ale cresterii in primele doua trimestre ale anului 2019 din cauza acestor schimbari legislative, iar acest lucru ar urma sa continue si pe finalul acestui an, dar si in 2020. Practic, Orange se pregateste sa faca investitii pentru 5G stiind ca va avea un ritm de crestere mai mic pentru venituri, iar asta din cauza faptului ca OUG 114/2018 a adus schimbari din cauza carora companiile trebuie sa-si ajusteze activitatea.

Orange are VESTI PROASTE pentru TOTI Clientii din Romania

Orange nu se grabeste deloc in ceea ce priveste lansarea retelei 5G in Romania, Liudmila Climoc afirmand ca e nevoie de un set foarte clar de reguli pentru ca lansarea infrastructurii sa fie facuta in conditii cat mai bune. Cei de la ANCOM urmeaza sa organizeze foarte curand licitatiile pentru frecventele care vor fi folosite pentru retelele 5G, iar cei de la Orange vor participa la ele, iar conditiile in care va putea fi constuit totul vor fi deasemenea stabilite.

Orange cu siguranta are deja stabilit planul pentru lansarea retelei 5G in Romania, insa nu se grabeste sa puna totul in aplicare pana in momentul in care autoritatile stabilesc foarte clar cum poate fi creat totul. Este si normal ca lucrurile sa se intample asa pentru Orange din moment ce autoritatile romane au facut atat de multe schimbari proaste pe final de 2018, dar asta va afecta in final si disponibilitatea la scara larga a retelelor 5G in Romania.

Orange va avea una dintre cele mai extinse retele de telefonie mobila 5G din Romania, insa deocamdata nu e foarte clar cam cand ar urma sa fie ea disponibila, avand in vedere toate aceste probleme legislative.