Pregateste-te pentru o MARE SCHIMBARE in Google Chrome in 2019

Google Chrome are in sfarsit implementata o functie foarte importanta pentru utilizatorii din lumea intreaga, iata de ce va avea parte toata lumea.

Google Chrome memorie RAM

Google Chrome are parte de o schimbare extrem de mare in 2019, compania Google implementand pentru utilizatori o modificare menita sa le faca experienta de utilizare mult mai buna decat pana acum. Vorbim despre faptul ca Google Chrome va avea in sfarsit un sistem mult mai bun pentru a consuma mai putina memorie RAM cand este folosit de catre utilizatori, totul fiind deocamdata disponibil in versiune beta.

Google Chrome testeaza o functie speciala care va “ingheta” tab-urile care consuma prea multa memorie RAM in folosirea obisnuita, aceasta fiind deblocata pentru folosire in orice altceva avem nevoie. Google Chrome are din 2015 o functie care are o menire similara, ea suspendand tab-urile cand memoria RAM ajunge la un nivel prea redus, si le reincarca in momentul in care le accesam, dar acestea nu sunt complet inchise.

Pregateste-te pentru o MARE SCHIMBARE in Google Chrome in 2019

Google Chrome memorie RAM consum

Google Chrome are in noua functie ceva mai multe schimbari, deoarece ofera mai multe optiuni pentru a alege cum sunt suspendate tab-urile, dar si pentru ce perioada de timp. In momentul de fata, versiunile beta ale Google Chrome au implementata functionalitatea in meniul “chrome://flags/#proactive-tab-freeze” iar de acolo cei interesati pot alege exact ceea ce vor sa foloseasca in momentul de fata pentru testare, dar in final totul ar putea arata usor diferit.

Google Chrome ar putea avea si un meniu special pentru a alege cum poate fi folosita aceasta functionalitate, cu o serie de optiuni care sa permita pesonalizarea sa in concordanta cu ceea ce vor utilizatorii. Desigur ca nu se stie foarte clar ce anume ar urma sa ofere Google Chrome pentru toata lumea cand functia va fi disponibila in mod oficial, dar e destul de clar faptul ca Google vrea sa rezolve in final problemele cu performantele.

Google Chrome are deja o serie de extensii care permit controlarea felului in care memoria RAM este consumata in utilizarea obisnuita, asa ca exista acum si alte optiuni pentru folosirea sa.