Imagine ULUITOARE cu o COMETA RARA Publicata de Catre ESA

cometa albastra imagine esa

O imagine incredibila cu o cometa rara a fost publicata de catre agentia spatiala europeana, ESA, pentru intreaga lume, si vorbim despre ceva ce a uimit foarte multi cercetatori pana in acest moment. Vorbim despre o cometa care lasa in urma sa o “coada” de culoare albastra, cei de la ESA incepand sa o monitorizeze dupa ce a fost descoperita in cursul anului 2016, iar imaginea de mai jos ne arata cat de impresionanta este ea.

C/2016 R2 este denumirea pe care o are aceasta cometa prezentata de catre cei de la ESA astazi, ea fiind in momentul de fata la o distanta foarte mare de Pamant, si nu exista vreo sansa ca un impact sa aiba vreodata loc. Totusi, monitorizarea sa este impresionanta, cei de la ESA reusind sa inregistreze o imagine cum probabil nu vom mai vedea foarte curand, mai ales ca pana acum n-a mai fost publicata una similara de catre ei.

Imagine ULUITOARE cu o COMETA RARA Publicata de Catre ESA

cometa albastra imagine esa coada

Cercetatorii sunt de parere ca aceasta cometa ar proveni din centura Kuiper, care se afla la foarte mare distanta de planeta noastra, ea fiind unul dintre obiectele care se invart in jurul soarelui in acea regiune. In mod normal obiectele de acest gen nu au dimensiuni foarte mari, si nici aceasta cometa nu are un diametru mare, dar felul in care a fost formata “coada” sa albastra a atras atentia cercetatorilor care o monitorizeaza.

In mod normal cometele au “coada” de culoare galbena, iar cele de culoare albastra ajung sa obiteze soarele cam o data la fiecare 20.000 de ani, deci observarea de acum este una cu atat mai impresionanta. Avand in vedere cat de rare sunt cometele de acest gen, este de asteptat ca vreo imagine cu una similara sa nu mai apara prea curand, deci bucurati-va de aceasta, pentru ca altceva n-ar urma sa mai apara in viitorul apropiat.