Orange: PROBLEMELE COMPLICATE ce Afecteaza Clientii Romani

Orange este doar una dintre companiile prinse intr-o situatie foarte complicata in Romania in momentul de fata, iar asta afecteaza milioane de clienti din tara.

Orange PROBLEMELE COMPLICATE Clientii Romani

Orange a anuntat in cursul zilei de ieri ca este mult mai retinuta in ceea ce priveste investitiile din Romania dupa ce la finalul anului trecut OUG 114/2018 a creat haos in randul companiilor de telecomunicatii. Orange a spus ieri ca efectele acestei ordonante de urgenta s-au vazut in 2019, cu scaderi semnificative ale cresterii companiei in T1 si T2, insa cam tot anul ar urma sa mearga pe acelasi trend pentru grupul francez.

Orange, prin vocea CEO-ului Liudmila Climoc, a anuntat deasemenea ca nu se grabeste sa faca investitii in reteaua 5G pana in momentul in care nu va fi stabilit cadrul legal pentru dezvoltarea acestei infrastructuri. Deocamdata licitatia pentru retelele 5G nu a fost facuta, iar avand in vedere ceea ce s-a intamplat pe final de an 2019, e normal ca Orange sa nu fie dornica sa investeasca sute de milioane de euro intr-o tara fara predictibilitate.

Orange: PROBLEMELE COMPLICATE ce Afecteaza Clientii Romani

Orange este dispusa sa cheltuie sute de milioane de euro pentru a cumpara divizia de servicii fixe a celor de la Telekom, insa in ceea ce priveste reteaua 5G, se pare ca deocamdata asteapta stabiliarea conditiilor legale. Cei de la Orange fac diverse demonstratii ale beneficiilor tehnologiei 5G, iar asta se intampla de cateva luni, si este cat se poate de clar ca vor lansa o retea de acest gen in Romania, dar totul este afectat de situatia politica din Romania.

Orange ar putea astepta si o decizie privind cumpararea diviziei fixe a Telekom pentru a lua o decizie clara privind investitiile pe care le face, iar asta pentru ca ele ar putea depasi 1 miliard de euro, in total. Totusi, din toate acestea, trebuie retinuta reticenta celor de la Orange de a investi cand nu stiu ce se va intampla peste 5 – 10 ani in Romania, OUG 114/2018 dand peste cap planurile pe termen mediu si lung pentru multe corporatii din Romania.

Orange nu va renunta la planurile pentru 5G, sau la alte investitii, insa ceea ce va decide noul Guvern pentru mediul telecom va conta foarte mult pentru ceea ce vom avea si noi in tara.