Google Pixel 4 are o PROBLEMA SERIOASA cu Noul Face ID (VIDEO)

Google Pixel 4 problema face id

Google Pixel 4 a fost lansat ieri cu un sistem similar Face ID, la fel de complex, dar cu o alta denumire, insa din pacate are si o problema serioasa, care totusi poate fi rezolvata de catre Google. Mai exact, sistemul de recunoastere faciala din Google Pixel 4 permite deblocarea chiar daca utilizatorul nu are ochii deschisi cand se incearca obtinerea accesului la telefon, si nu exista o optiune de a impiedica acest lucru, inca.

Google Pixel 4 are demonstrata mai jos aceasta problema, o persoana deblocand telefonul prin simpla tinere a sa in fata fetei, desi are ochii inchisi, procedura fiind facuta fara probleme. Practic, daca o persoana este inconstienta, oricine ii poate bloca telefonul prin simpla plasare a sa in fata fetei, Google Pixel 4 recunoscand fata si permitand accesul la taote datele din dispozitiv, iar pentru asta ar trebui sa existe niste protectie.

Google Pixel 4 are o PROBLEMA SERIOASA cu Noul Face ID (VIDEO)

Google Pixel 4 inca nu are, in mod surprinzator, o functie care sa permita impiedicarea deblocarii daca ochii utilizatorului nu sunt deschisi, iar asta desi pentru Face ID exista ceva similar. Desigur ca si Face ID poate face deblocarea chiar daca avem ochii inchisi, dar pentru asta trebuie sa dezactivam functia care impune ca ochii sa fie deschisi, iar in Google Pixel 4 deocamdata nu este oferit ceva similar de catre Google.

Google Pixel 4 are astfel parte de o problema de securitate destul de serioasa in ceea ce priveste recunoasterea faciala, si e cam la fel de serioasa precum cea a Samsung GALAXY S10. Cei de la Google au recunoscut ca e o problema cu felul in care functioneaza sistemul lor de recunoastere faciala, si ca il vor imbunatati in viitor, recomandand acum daor dezactivarea sa pentru a nu se face deblocarea atat de usor cand utilizaotrul nu are ochii deschisi.