iPhone are Pozele Stocate GRATUIT in Google Photos la Varianta Originala

iPhone are Pozele Stocate GRATUIT in Google Photos la Varianta Originala

Google Photos este cel mai mare serviciu pentru stocarea de poze online, permitandu-le utilizatorilor sa-si elibereze spatiu din telefoane. Compania Google ofera posibilitatea de a stoca pozele in diverse moduri in Google Photos, impunand si diverse tarife pentru stocarea lor la rezolutie originala, care ocupa si mai mult spatiu.

Cei care au iPhone pot beneficia de stocare gratuita a pozelor in formatul lor original, ceva ce nici macar Google Pixel 4 nu mai are acum de la compania Google. Totul vine in baza faptului ca iPhone poate face poze in format HEIC, care in versiunea originala ocupa mai putin spatiu decat cele JPG, format folosit pe restul telefoanelor.

Google Photos nu va impune plata vreunei sume de bani pentru a stoca poze in format HEIC facute cu iPhone deoarece Google nu le converteste in format JPG. Pentru Google ar fi costuri mai mari sa le transforme din HEIC in JPG decat sa le tina asa, ele ocupand si mai putin spatiu decat celelalte.

Desigur ca acest truc nu va fi disponibil pentru totdeauna pentru Google Photos, dar desigur ca trebuie sa activati acest format si in iPhone. Aici intervine alta problema, deoarece el e compatibil doar cu macOS, in Windows pozele fiind transferate in format JPG, iar asta pentru ca altfel nu pot fi vazute.