Planeta Marte: Anuntul INCREDIBIL al ESA ce a UIMIT Lumea

Planeta Marte are parte de un anunt incredibil al celor de la ESA care uimesc intreaga planeta cu planul de a transporta astronautii catre aceasta roca distanta.

Planeta Marte hibernare

Planeta Marte va avea cel putin o misiune importanta desfasurata de catre cel putin cei de la NASA, care vor sa duca primii oameni acolo prin 2030, insa a transporta astronautii atat de departe e foarte periculos. Conform celor de la ESA, pentru a transporta astronautii pe planeta Marte, cei de la NASA ar putea folosi in premiera sisteme de hibernare pentru ca oamenii sa fie afectati cat se poate de putin de calatoria foarte lunga.

Planeta Marte se afla la 227 de milioane de kilometri distanta de Pamant, deci o calatorie urmeaza sa dureze cateva luni bune zile, iar astronautii ar putea fi tinuti adormiti pentru o buna perioda din aceasta calatorie. Separat de perioada foarte lunga de timp in care ar trebui sa fie activi, astronautii ar cosuma si foarte resurse in timpul unei calatorii de cateva luni de zile catre planeta Marte, deci hibernarea e solutia cea mai buna, deocamdata.

Planeta Marte: Anuntul INCREDIBIL al ESA ce a UIMIT Lumea

Planeta Marte nu are deocamdata definitivate planurile pentru transportarea primilor astronauti, avand in vedere ca totul este deocamdata foarte departe de realizare, dar testele pentru sistemele de hibernare au inceput. Conform celor de la ESA, in momentul de fata sistemele de hibernare care ar trebui sa tina adormiti astronautii in drumul catre planeta Marte sunt testate pe animale, dar intr-un final vor trebui testate si pe oameni.

“Astronauții care călătoresc pe Marte ar putea fi hibernați pentru a preveni izbucnirea “certurilor” în zborul de șapte luni și pentru a evita utilizarea resurselor, a propus un om de știință al Agenției Spațiale Europene (ESA). Profesorul Mark McCaughrean, consilier științific principal în cadrul Direcției Științei de la Esa, a declarat că agenția are în vedere în mod serios plasarea pasagerilor într-un fel de „animație suspendată” și experimente erau deja în desfășurare la animale.”

Planeta Marte este departe si cum calatoriile vor dura foarte mult, acum cei de la ESA testeaza sisteme de hibernare artificiala cu durata de pana la 7 luni, deci astronautii ar dormi pentru o buna parte din drum. Desigur ca in aceasta perioada ei ar avea nevoie de hranire prin fluide, iar asa in calatoria lor spre planeta Marte nu vor consuma foarte multe resurse care ar fi greu de stocat pentru calatorii atat de indelungate prin spatiul cosmic.

Planeta Marte este marele obiectiv al omenirii pana in 2100, asa cum luna a fost in anii ’60, si desigur ca tot americanii vor fi cei care vor transforma fictiunea in realitate cu primele calatorii.