Vanzarea Telekom catre Orange e BLOCATA de o PROBLEMA MAJORA

Telekom are vanzarea catre Orange blocata de catre o problema majora pe care niciunul dintre cei doi operatori de telecomunicatii nu o poate rezolva acum.

telekom vanzare orange blocata

Telekom vrea sa-si vanda cat mai repede divizi de servicii fixe catre cei de la Orange, iar acum o luna a avut loc o intalnire intre reprezentantii mai multor institutii ale statului, care au discutat despre achizitia pe care o va face Orange. Problema este ca de atunci nu pare sa se mai fi intamplat nimic, astfel ca statul roman inca nu a aprobat vanzarea Telekom catre Orange, iar dupa cum se prezinta situatia, acest lucru nu se va intampla prea curand.

Telekom detine in parteneriat cu statul roman atat divizia de servicii fixe, cat si divizia de servicii mobile, astfel ca fara aprobarea lor nu poate face absolut nimic pentru a finaliza tranzactia cu Orange. Avand in vedere ca inca nu avem un nou Guvern al Romaniei dupa ce o otiune de cenzura l-a demis pe cel vechi, sansele ca finalizare vanzarii diviziei de servicii fixe a Telekom catre Orange sa se intample in anul 2019 scad tot mai mult.

Vanzarea Telekom catre Orange e BLOCATA de o PROBLEMA MAJORA

Orange nu a avut prea multe de spus in aceasta situatie, si la fel ca Telekom, asteapta o decizie a statului roman, care are si drept de preemptiune pentru cumpararea actiunilor detinute de germani la divizia de servicii fixe. E improbabil ca asta sa se intample, deoarece statul roman nu are banii celor de la Orange pentru a cumpara acele actiuni de la Telekom, dar tine totul in loc pentru ca in momentul de fata atentia celor de acolo e in cu totul alta directie.

Telekom nu poate sa-si vanda prea usor nici divizia de servicii mobile, iar asta petnru ca divizia de servicii fixe detine o parte din cea mobila, astfel ca RCS & RDS n-o poate cumpara fara acordul statului, sau poate a Orange. Situatia e atat de complicata incat informatiile initiale privind ajungerea la o intelegere intre Telekom si Orange nu au prezentat intreaga complexitate a vanzarii care a fost anuntata.

Telekom probabil ca-si va vinde divizia de servicii fixe catre cei de la Orange, insa va mai trece destul timp pana cand se va intampla acest lucru, mai ales daca si Comisia Europeana va trebui sa analizeze tranzactia.