Telekom si Vodafone SANCTIONATE de catre Autoritatile Romane

Telekom si Vodafone au fost sanctionate de catre autoritatile romane din cauza modului in care si-au tratat clientii din Romania, iata motivele aplicarii lor.

Telekom Vodafone SANCTIONATE

Telekom si Vodafone au fost sanctionate de catre autoritatile romane din aceasta vara si pana in prezent din cauza modului in care au implementat modificarile legislative ale GDPR in propriile sisteme informatice. Vorbim despre o serie de reguli noi pentru protectia datelor personale ale oamenilor, iar cei de la Telekom si Vodafone nu par sa fi respectat totul chiar asa cum trebuie, astfel ca au fost sanctionate de catre autoritati cu avertismente.

Vodafone a fost compania sanctionata initial de catre cei de la Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, iata si pentru ce : “Avertisment -pentru săvârşirea contravenţiei prevăzută la art. 13, alin. 1 lit. a) din Legea nr. 506/2004, întrucât operatorul nu a luat suficiente măsuri tehnice şi organizatorice adecvate în vederea garantării că datele cu caracter personal pot fi accesate numai de persoane autorizate, în scopurile autorizate de lege, ceea ce a condus la faptul că datele cu caracter personal cuprinse în facturile detaliate a uor abonați Vodafone România SA, persoane fizice, au fost vizualizate de angajați cu drept de accesare într-o aplicatie specifica deținută de operator, în scop neautorizat, în mod individual și în scop personal, cu depășirea atribuțiilor din fișa postului.”

Telekom si Vodafone SANCTIONATE de catre Autoritatile Romane

Telekom Romania Communications a fost deasemenea sanctionata de catre cei de la ANSPDCP, tot cu avertisment, insa in data de 26 septembrie, motivul fiind urmatorul : “Avertisment- prentru săvârşirea contravenţiei prevăzută de art. 13 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 506/2004, deoarece operatorul nu a luat măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării securității prelucrării datelor cu caracter personal, ceea ce a condus la transmiterea eronată a unor e-mail-uri conținând link-urile aferente facturilor unor clienți, către alți clienți decât titularii facturilor, precum și la accesarea și divulgarea ilicită a unor date cu caracter personal ale clienților Telekom România.”

Telekom si Vodafone au scapat fara amenzi din partea celor de la ANSPDCP, iar asta pentru ca incalcarile de legislatie nu au fost chiar atata de grave incat sa impuna sanctiuni pecuniare. Cei de la Unicredit Bank n-au scapat la fel de usor, in cazul lor ANSPDCP aplicand o amenda de 130.000 de euro, deci Telekom si Vodafone au scapat extrem de usor in urma verificarilor facute de catre autoritati.

Telekom si Vodafone n-au fost singurii operatori vizati, cei de la Orange fiind deasemenea investigati de catre autoritati, in timp ce Digi n-a avut deocamdata probleme de acest gen.