Windows 10X: Anunt SURPRIZA cu Decizia Neasteptata a Microsoft

Windows 10X are parte de un anunt surpriza de la compania Microsoft, iata ce surpriza a pregatit pentru viitoarele produse care urmeaza sa il ruleze.

Windows 10X laptop

Windows 10X este un sistem de operare pe care compania Microsoft l-a dezvaluit pentru lumea intreaga cu cateva saptamani in urma, cand a prezentat inclusiv noile sale produse pliabile, pe care va fi instalat. Intr-un nou document intern pe care Microsoft l-a publicat noaptea trecuta, compania americana confirma inclusiv faptul ca Windows 10X va fi disponibila pentru instalare inclusiv in laptop-uri, deci nu va fi oferit exclusiv in acele produse.

Windows 10X a avut interfata gandita special pentru dispozitivele pliabile, ea fiind facuta intr-un mod care permite modificarea sa foarte rapida cand se schimba formatul ecranelor pe care este afisata. Decizia de a aduce Windows 10X inclusiv pe laptop-uri este una foaret curajoasa de la compania Microsoft, iar asta pentru ca portarea unei interfete atat de complexe pe diverse tipuri de dispozitive nu este simpla, si poate afecta serios experienta de utilizare.

Windows 10X: Anunt SURPRIZA cu Decizia Neasteptata a Microsoft

Windows 10X laptop start menu

Windows 10X are modificat foarte mult Start Menu de catre cei de la Microsoft, fiind pus un foarte mare accent pe cautarile locale facute de catre utilizatori, acestea devenind mult mai simple si mai rapide. In interfata noua pentru cautari, Windows 10X va afisa in mod dinamic continut in baza celor mai folosite aplicatii, sau a fisierelor si website-urilor recent accesate, iar asta va fi o schimbare interesanta in comparatie cu ceea ce exista acum.

Windows 10X va avea o schimbare uriasa inclusiv pentru File Explorer, aplicatia existenta urmand a fi modificata pentru a avea implementate standardele folosite la aplicatiile universale pentru Windows. Aceasta noua aplicatie va fi lansata cu Windows 10X, si va fi mult mai usor de folosit pe dispozitivele care au ecrane tactile, ea urmand a prelua si fisiere din Office 365, sau OneDrive, dar desigur ca sistemul de operare va avea si alte noutati.

Windows 10X va fi lansat si pentru laptop-uri deoarece exista si vor exista multe modele care vor avea ecrane tactile, iar in momentul de fata Windows 10 nu este chiar atat de prietenos cu asemenea dispozitive.