Facebook: Realizare REMARCABILA a Companiei, CUM Suntem Afectati

Facebook a reusit o realizare remarcabila multumita proiectelor de cercetare si dezvoltare, iata cum vor fi afectati toti utilizatorii platformelor sale.

Facebook recunoastere faciala

Facebook este o companie cunoscuta in intreaga lume pentru reteaua de socializare si aplicatiile care aduna lunar miliarde peste miliarde de oameni pe serverele sale, dar in realitate face mult mai multe. Facebook investeste anual miliarde de dolari in proiect diverse de cercetare si dezvoltare, iar unul dintre ele incepe sa isi arate roadele acum, cercetatorii sai reusind sa realizeze ceva cu adevarat remarcabil recent, iar mai jos puteti vedea si cum arata.

Facebook a reusit sa creeze un sistem care este capabil sa pacaleasca sistemele de recunoastere faciala chiar si in cazul clipurilor video, el modificand fetele oamenilor astfel incat sa nu poata fi recunoscute. Inginerii celor de la Facebook au reusit sa faca un sistem care modifica si in timp real trasaturile esentiale de identificare ale fetelor oamenilor, astfel incat acestia sa nu mai poata fi recunoscuti de catre sistemele de recunoastere faciala.

Facebook: Realizare REMARCABILA a Companiei, CUM Suntem Afectati

Facebook recunoastere faciala de-id

Facebook a reusit ceva remarcabil in acest sector de tehnologie deoarece desi pana acum existau sisteme care puteau modifica pozele intr-un asemenea mod incat oamenii sa nu fie recunoscuti, acum totul e posibil si pentru video. Mai mult decat atat, Facebook a dezvoltat o tehnologie care permite pacalirea sistemelor de recunoastere faciala chiar si in cazul inregistrarilor live facute de catre oameni, deci totul este dus acum la un alt nivel de catre americani.

Facebook recunoastere faciala william dafoe

Facebook a creat aceasta tehnologie pentru a combate si fenomenul deepfake, adica acele clipuri video in care inteligenta artificiala suprapune fetele unor vedete peste corpurile unor persoane necunoscute. Tehologia pe care Facebook a dezvoltat-o poate fi folosita inclusiv pentru a altera aceste clipuri video astfel incat ele sa fie folosite pentru a pacali sisteme de recunoastere faciala, sau chiar pentru a nu prezenta o imagine falsa a realitatii.

Facebook scaneaza de ani de zile fetele oamenilor din pozele care pe care acestia le incarca in platforma, astfel ca are o experienta foarte mare, dar si o baza foarte mare de date pentru testare, deci vedem si rezultatele acum.