NASA: SPERIE Toata Lumea cu o ALERTA pentru un ASTEROID Nou

NASA a emis o noua alerta astazi pentru un asteroid care se apropie surprinzator de mult de Pamant, iata cat de mica va fi distanta, si cat de mare e riscul.

NASA SPERIE Lumea ALERTA ASTEROID

NASA a speriat foarte multa lume astazi cu o alerta noua pentru un asteroid care are dimensiuni mici, dar care vine astazi cu viteza si mai mare spre Pamant, si se apropie surprinzator de mult in comparatie cu altii. Conform masuratorilor facute de catre NASA, un asteroid cu denumirea 2019 SU8 si diametru de doar 6 de metri, se indreapta cu viteza spre Pamant astazi, si va putea fi vazut de catre foarte mult astronomi in cursul urmatoarelor ore.

NASA spune ca asteroidul se indreapta spre Pamant cu o viteza de aproape 40.000 de KM/h, iar avand in vedere apropierea de Pamant, ar putea lovi suprafata Pamantului, desi n-ar putea produce pagube prea mari. Desigur ca asta nu se va intampla, NASA afirmand ca nici acest asteroid nu va lovi planeta, iar asta in ciuda faptului ca o alerta a fost emisa din cauza faptului ca el se apropie cu viteza surprinzator de mare de planeta pe care traim.

NASA: SPERIE Toata Lumea cu o ALERTA pentru un ASTEROID Nou

NASA a calculat ca acest asteroid cu diametru de 6 metri se va apropia la o distanta de doar 192.000 KM de Pamant, adica mai putin de jumatate din distanta dintre Pamant si Luna. In mod normal asteroizii atat de mari nu se apropie la distante atat de mici de Pamant, insa tocmai de aceea NASA a emis o alerta pentru acesta care poate fi vazut astazi de catre astronomi, el fiind unul destul de rar, si putea avea traiectoria deviata mai mult.

NASA emite alerte si pentru asteroizi care trec la milioane de kilometri distanta de Pamant, astfel ca in aceasta situatie vorbim despre ceva neobisnuit care putin in perspectiva lucrurile. Desi Pamantul este lovit zilnic de catre destul de multi asteroizi, vasta majoritate sunt atat de mici incat sunt complet dezintegrati in atmosfera, insa in aceasta situatie asteroidul ar putea ajunge aproape de suprafata si provoca pagube, iar de aceea suntem alertati.

NASA emite zilnic alerte pentru asteroizi, insa revin si va spun ca rar se intampla sa se inregistreze unul care sa se apropie atat de mult de Pamant si sa aiba un diametru atat de mare.