Android: ALERTA privind o PROBLEMA ce Afecteaza ZECI de MILIOANE de Telefoane

Android ALERTA PROBLEMA MILIOANE Telefoane

Android are astazi o noua alerta extrem de importanta emisa pentru utilizatorii din lumea intreaga, zeci de milioane de telfeoane fiind afectate de ceea ce se intampla in momentul de fata. Mai exact, utilizatorii de telefoane Android care au instalat aplicatia ai.type LTD, care in mod teoretic le oferea emoji gratuite, s-au expus de fapt unei aplicatii care afiseaza reclame in telefoanele oamenilor, consumandu-le resursele si traficul de internet.

Android este afectat de catre aceasta aplicatie instalata pe zeci de milioane de telefoane, desi a fost scoasa din Google Play Store din iunie, pentru ca ea inca e disponibila in diverse magazine terte. Totusi, problema cea mai mare este ca utilizatorii de telefoane Android sunt folositi pentru a genera afisari si click-uri false pe reclame, acestea fiind afisate in fundal in dispozitive fara ca oamenii sa stie, ele facand parte dintr-o mare retea de roboti virtuali.

Android: ALERTA privind o PROBLEMA ce Afecteaza ZECI de MILIOANE de Telefoane

Android este exploatat in acest mod din cauza faptului ca sistemul de operare este atat de liber si le permite dezvoltatorilor cam orice atunci cand produc o aplicatie pentru telefoanele mobile. In aceasta situatie, desi cei de la Google au actionat rapid pentru a proteja utilizatorii de telefoane Android si au eliminat aplicatia din Google Play in iunie, zecile de milioane de oameni care au instalat-o inainte de retragere, inca o mai folosesc.

“Utilizatorii Google Android au fost puși din nou în pericol, după ce a apărut o aplicație de tastatură numită ai.type disponibilă anterior pe Play Store, care face milioane de achiziții neautorizate de conținut digital premium. Aplicația Android a fost descărcată de peste 40 de milioane de ori, potrivit cercetătorilor de la Upstream.”

Android are foarte multe aplicatii de acest gen create lunar, iar cum a ajuns de la bun inceput ai.type in Google Play Store nu se stie deocamdata, dar niciodata nu aflam cum trec ele de sistemele de verificare ale Google. Din pacate aceasta este si problema principala in toata aceasta situatie, pentru ca aplicatiile ajung in magazin, zeci de milioane de oameni le descarca, iar asa Android devine tot mai vulnerabil pe zi ce trece.

Android va fi afectat in continuare de aplicatii de acest gen, iar asta pentru ca, din pacate, ele genereaza foarte multi bani pentru dezvoltatori, deci nu vor disparea prea curand din distributie.