Google Chrome: ATENTIE, AVERTIZARE MAJORA Emisa de Google

Google Chrome are o noua avertizare majora lansata de catre compania Google pentru utilizatorii din intreaga lume, iata ce pericol exista pentru toata lumea.

Google Chrome ATENTIE AVERTIZARE Emisa Google

Google Chrome are o avertizare foarte importanta emisa de catre compania Google pentru utilizatorii din intreaga lume, iar asta deoarece ei au reusit sa rezolve o problema extrem de grava a browserului. Mai exact, un update a fost lansat pentru Google Chrome de catre inginerii celor de la Google, iar in cadrul sau au fost rezolvate doua vulnerabilitati zero-day, adica doua care nu era cunoscute americanilor inainte de a lansa versiunea 78 pentru toata lumea.

Google Chrome are acum disponibila versiunea 78.0.3904.87 pentru oamenii din intreaga lume, si toti trebuie sa instaleze actualizarea pentru ca altfel raman vulnerabili in fata exploit-urilor care exista pentru versiunea anterioara. Ambele exploit-uri mentionate de catre inginerii companiei Google pentru browserul Google Chrome au adus inclusiv recompense pentru cei care le-au raportat, unul valorand 7500 de dolari, altul neavand valoarea determinata.

Google Chrome: ATENTIE, AVERTIZARE MAJORA Emisa de Google

Google Chrome are cel putin una dintre vulnerabilitatile noi exploatate de catre hackeri in momentul de fata, ceea ce o face cu atat mai periculoasa, deci recomandarea de upgrade e cu atat mai importanta. Vulnerabilitatea cea mai importanta dintre cele doua care afecteaza Google Chrome are legatura cu redarea de continut audio, ceea ce inseamna ca daca ascultati orice fel de continut audio pe internet, riscati sa fiti vulnerabili in fata acestor mari probleme.

Google Chrome pare sa fi avut aceasta vulnerabilitate exploata inclusiv de catre o echipa de hackeri care apartie unei agentii de informatii a unui guvern, deci este deja folosita in scopuri malitioase impotriva oamenilor. Se pare ca vulnerabilitatea a fost initial descoperita undeva prin martie, insa raportata destul de tarziu la cei de la Google, astfel ca de aceea nu a fost implementata o rezolvare pentru ea din versiunea anterioara a Google Chrome.

Google Chrome poate fi actualizat la cea mai recenta versiune prin meniul About din sectiunea de setari, actualizarea fiind instalata automat pentru toata lumea din momentul in care se acceseaza acea sectiune.