Huawei: Cum sunt Afectati CLIENTII de PROBLEMELE din Romania

Huawei are probleme foarte mari in Romania in momentul de fata, iata cum vor fi afectati clientii de ceea ce se intampla si ce vor face autoritatile.

Huawei clienti probleme romania

Huawei urmeaza sa treaca si prin Romania printr-o ancheta care urmeaza sa stabileasca daca produsele sale de telecomunicatii sunt, sau nu, un risc pentru siguranta nationala a tarii. Vorbim aici despre echipamentele 5G pe care cei de la Huawei vor sa le vanda operatorilor de telefonie mobila care au retele active in momentul de fata in tara noastra, si care vor sa lanseze retele 5G incepand cu anul 2020, dupa ce se vor licita licentele.

Huawei are colaborari foarte stranse cu foarte multi operatori de telefonie mobila din Romania in momentul de fata, iar unii au lansat retele 5G mici bazate pe echipamente de la ei. Romania a semnat un memorandum cu SUA prin care se obliga verifice daca vreo companie care va furniza echipamente 5G pentru retele e un risc pentru siguranta nationala, si sa ii interzica produsele, indirect americanii vizand Huawei, ZTE, si nu numai.

Huawei: Cum sunt Afectati CLIENTII de PROBLEMELE din Romania

Huawei a spus intotdeauna ca echipamentele sale de telecomunicatii nu au probleme, dar in Romania ar urma sa aiba loc o ancheta a celor de la CSAT privind aceasta problema, sau asa dadea de inteles Klaus Iohannis. Acum, primul efect al acestui memorandum este vazut in amanarea lansarii retelelor 5G, autoritatile nereusind sa ancheteze echipamentele de la Huawei, iar combinat cu schimbarea guvernului, lansarea 5G in Romania e amanata.

Huawei n-ar trebui sa aiba clientii de telefoane afectati de aceste probleme, separat de faptul ca lansarea 5G se amana, insa in ceea ce priveste utilizarea dispozitivelor, n-ar trebui sa existe probleme pentru oameni. Telefoanele Huawei nu vor fi interzise in Romania, iar cele existente au probleme cu lipsa actualizarilor pentru Android 10, insa separat de asta, oamenii isi vor putea folosi in continuare telefoanele fara probleme in Romania.

Huawei va incerca cu siguranta sa convinga autoritatile din tara ca produsele lor nu reprezinta un risc pentru retelele 5G, dar ramane de vazut in ce masura vor si avea succes in fata cererilor americanilor.