Android: ATENTIE, HACK ce Afecteaza SUTE de MILIOANE de Oameni

Android are un hack extrem de periculos care pun in pericol sute de milioane de telefoane din intreaga lume, iata la ce sunt expusi toti utilizatorii acum.

Android HACK SUTE MILIOANE Oameni

Android are o noua alerta extrem de importanta anuntata astazi pentru utilizatorii din intreaga lume, ea vizand sute de milioane de telefoane care ruleaza versiunile 8 si 9 ale sistemului de operare. Mai exact, se pare ca functia NFC Beaming din Android le permite hackerilor sa compromita telefoanele care sunt in raza lor de actiune prin intermediul unui proces de sistem care se numeste Android Beam, problema fiind una extrem de grava.

Android are prin aceasta functie implementata posibilitatea de partajare de de poze, clipuri video, sau chiar aplicatii, totul prin NFC, dar din pacate se pare ca exista o vulnerabilitate care permite si exploatarea sistemului de operare. Mai exact, un hacker poate trimite o aplicatie catre un telefon victima, iar victima primeste o notificare privind finalizarea transferului sau, dar atunci cand o acceseaza, nu mai e atentionata ca instaleaza o aplicatie dintr-o sursa necunoscuta.

Android: ATENTIE, HACK ce Afecteaza SUTE de MILIOANE de Oameni

Android afiseaza aceasta alerta in cazul aplicatiilor din surse necunoscute pentru a-i atentiona pe utilizatori cu privire la faptul ca isi pun telefoanele in pericol, dar acest hack impiedica afisarea ei, astfel ca utilizatorii isi “sparg” singuri telefoanele. Toata aceasta problema exista deoarece Android in versiunile 8 si 9 are serviciul Android Beam gandit intr-un asemenea mod incat sa instaleze orice aplicatii fara avertizare, fiind considerat un serviciu sigur.

“Google a plasat luna trecută un bug Android care poate permite hackerilor să răspândească malware pe un telefon din apropiere, printr-o funcție de sistem de operare Android foarte puțin cunoscută numită NFC beaming.”

Android poate fi exploatat de hackeri pentru a pacali oamenii sa instaleze aplicatii din surse necunoscute, iar asa telefoanele lor sunt sparte in mod automat cand accepta sa instaleze aplicatiile respective. Problema exista in versiunile 8 si 9 ale Android din cauza unei modificari pentru sistemul menit sa protejeze oamenii de probleme de acest gen, insa compania Google a lansat un patch menit sa rezolve problema, abia in octombrie 2019.

Android nu este actualizat in mod automat de toata lumea cu aceste patch-uri, ele trebuind lansate de catre fiecare producator in parte, astfel ca va mai trece timp pana cand sutele de milioane de oameni vulnerabili vor fi protejati.