iOS 13.2: Data de Lansare a Checkra1n, solutia de Jailbreak Permanent

iOS 13.2 Data Lansare Checkra1n Jailbreak Permanent

iOS 13.2 a fost lansat de catre compania Apple saptamana aceasta, iar in mod complet surprinzator astazi avem o posibila data de lansare pentru solutia de jailbreak permanent Checkra1n. Conform unei informatii aparute in cursul acestei zile, iOS 13.2 ar urma sa aiba iOS 13.2 lansat pe 7 sau 8 noiembrie in cadrul unei conferinte pentru securitate informatica.

iOS 13.2 are dezvoltata solutia de jailbreak permanent Checkra1n de catre un foarte cunoscut cercetatori in securitate informatica. El a lansat in trecut si alte solutii de jailbreak pentru iOS, deci tot ceea ce face acum cu Checkra1n vine din experienta, iar iOS 13.2 va avea jailbreak permanent, la fel ca si iOS 13.

Checkra1n este dezvoltat in baza unui bootrom exploit, adica o vulnerabilitate intr-o componenta fizica a iDevice-urilor care nu poate fi blocata de Apple. Indiferent ce versiune a iOS va mai lansa Apple de acum incolo, pentru ea se va putea face jailbreak cu Checkra1n, deci nu doar iOS 13, ci si iOS 14, iOS 15, si ce vor mai avea iDevice-urile.

iOS 13.2 jailbreak iphone ipad ipod touch

Checkra1n va fi o dovada a faptului ca Apple tot nu e capabila sa-si securizeze iDevice-urile asa cum promite in intreaga lume, desi in ultimii ani exploit-urile de acest gen au cam lipsit. Nu stiu cine mai credea ca un bootrom exploit pentru iDevice-uri ar mai putea fi descoperit, dar iata ca ele exista, si sunt tinute secrete pana le blocheaza Apple.