ORICE iPhone poate fi SPART cu aceasta Tehnica NEMAIVAZUTA

iPhone, la fel ca telefoanele Android, este vulnerabil in fata unui nou tip de atac nemaivazut, iata cum pot fi exploatate telefoanele mobile de la distanta.

iphone spart tehnica nemaivazuta

iPhone este prezentat de catre compania Apple ca un telefon care este foarte sigur, si care poate oferi pentru utilizatori protectie pentru date asa cum nu au mai avut in vre-un telefon Android lansat pana acum. In ciuda faptului ca iPhone este un telefon foarte sigur, un nou tip de atac complet nemaivazut poate permite spargerea oricarui telefon al Apple de la distante de pana la 100 de metri, fara a fi necesara accesarea sa in vreun fel.

Acest atac este unul care poate fi facut doar in lumea reala de catre hackeri, nu unul care poate fi facut direct pe internet, si asta il face mai periculos decat altele care sunt facute tot fara ca utilizatorii sa stie. Conform celor care au descoperit aceasta metoda de a sparge telefoanele iPhone, atacul poate fi indeplinit folosind lasere indreptate spre senzorii microelectromecanici ai telefoanelor iPhone, boxelor Homepod, sau a oricaror alte telefoane Android, sau boxe inteligente.

ORICE iPhone poate fi SPART cu aceasta Tehnica NEMAIVAZUTA

iPhone poate avea exploatat Siri prin aceasta metoda, telefoanele Android pot avea exploatat Google Assistant, sau Amazona Alexa, toate putand rula comenzi ale hackerilor fara ca utilizatorul sa stie ce se intampla. Laserul trebuie indreptat de catre hacker in zona in care se afla microfonul telefoanelor iPhone, sau a boxelor inteligente, in aceeasi zona fiind si senzorii microelectromecanici, iar asa sunt inregistrate si rulate automat comenzile malitioase.

“Indreptarea unui laser cu putere redusă în aceste sisteme cu voce activă permite atacatorilor să injecteze comenzi la alegerea lor până la 110 metri (360 de metri). Deoarece sistemele controlate prin voce nu necesită adesea utilizatorii să se autentifice, atacul poate fi efectuat frecvent fără a fi nevoie de o parolă sau un cod PIN. Chiar și atunci când sistemele necesită autentificare pentru anumite acțiuni, poate fi posibilă forțarea brută a codului PIN, deoarece multe dispozitive nu limitează numărul ghicirilor pe care le poate face un utilizator. Printre altele, comenzile bazate pe lumină pot fi trimise dintr-o clădire în alta și să pătrundă în sticlă atunci când un dispozitiv vulnerabil este păstrat lângă o fereastră închisă.”

Atacurile acestea nu pot fi indeplinite prin internet, ci doar in lumea reala in timp ce laserul este indreptat direct spre dispozitivul victimei, iar asta le face destul de anevoios de realizat, dar nu imposibil. Problema in sine este una foarte serioasa deoarece telefonul poate fi spart in timp ce victima sta afara la o terasa, pe o banca, etc, important fiind ca telefonul iPhone, sau Android, sa fie tinut in loc pentru ca laserul sa fie indreptat spre senzori suficient de mult.

Din pacate, Apple nu prea are ce sa faca pentru a proteja utilizatorii iPhone de aceasta problema serioasa, dar daca atacul va fi facut, cel mai probabil va fi indreptat doar impotriva unor persoane ce au suparat diverse guverne.