Android: Anuntul INCREDIBIL al Google pentru TOATE Telefoanele

Android are parte de un anunt incredibil venit de la compania Google pentru toate telefoanele din intreaga lume, iata ce se intampla acum cu ele.

Android app defence alliance aplicatii

Android este in centrul unui anunt foarte important facut de catre compania Google pentru toate telefoanele din intreaga lume, americanii luand in sfarsit atitudine vis-a-vis de o mare problema ce afecteaza clientii. Mai exact, Google a decis sa creeze App Defense Alliance, Alianta pentru protejarea aplicatiilor, in scopul de a elimina malware-ul care este implementat in atat de multe aplicatii din cadrul sistemului de operare Android.

Android va avea aplicatiile mult mai bine protejate multumita unei colaborari extinse companiile Google, ESET, Lookout si Zimperium, cele trei descoperind multe tipuri de malware pentru telefoane in ultimii ani. Google a afirmat ca a ales aceste companii multumita succesului foarte mare pe care l-au avut in trecut pentru descoperirea de malware in cadrul aplicatiilor pentru Android, deci experienta lor va fi folosita si de acum incolo pentru sistemul de operare.

Android: Anuntul INCREDIBIL al Google pentru TOATE Telefoanele

Android va avea aplicatiile si mai bine protejate deoarece Google va integra in sistemul de protectie pentru Google Play Store si sistemele de scanare a aplicatiilor folosite de catre cele trei companii partenere. Practic, aplicatiile pentru Android vor fi in final scanate de multiple sisteme pentru a putea fi descoperit orice fel de malware care este ascuns de catre hackeri pentru a exploata telefoanele utilizatorilor din intreaga lume.

“Lupta împotriva actorilor răi din ecosistem este o prioritate pentru Google, dar știm că există și alții care lucrează minunat pentru a găsi și proteja împotriva atacurilor. Partenerii noștri de cercetare din lumea securității mobile au construit echipe și tehnologie de succes, ajutându-ne în luptă. Astăzi, suntem încântați să ducem această colaborare la nivelul următor, anunțând un parteneriat între Google, ESET, Lookout și Zimperium. Se numește App Defense Alliance și, împreună, lucrăm pentru a opri aplicațiile proaste înainte de a ajunge pe dispozitivele utilizatorilor.”

Android are in momentul de fata o problema extrem de mare, cu milioane peste milioane de telefoane infectate cu diverse tipuri de malware, iar in mod teoretic, tot ceea ce a anuntat Google acum va rezolva pe deplin problema. Unele dintre aceste companii au criticat Google pentru faptul ca nu poate proteja sistemul de operare Android, insa daca vor avea sistemele de detectie integrate in Google Play, nu prea vor mai avea ce sa reclame.

Android va beneficia de aceste noi sisteme de protectie din perioada imediat urmatoare, deci in mod teoretic, ar trebui sa scapam de alertele constante privind problemele cu aplicatiile.