Google Anunta o SCHIMBARE foarte IMPORTANTA pentru Chrome

google viteza website

Google a anuntat astazi o schimbare extrem de importanta pentru browserul Chrome, una care ar trebui sa isi puna amprenta asupra intregului internet dupa ce va deveni activa. Mai exact, cei de la Google vor implementa in Chrome o atentionare pentru utilizatori care le va spune acestora daca website-ul pe care urmeaza sa il acceseze se incarca incet, sau repede, totul pentru a-i avertiza.

Google va folosi informatiile adunate de catre robotii sai virtuali pentru a determina care website-uri se incarca incet, si care se incarca repede, iar in baza lor vor afisa avertizari in cadrul browserului. Google sustine ca va testa mai multe forme de a-i alerta pe utilizatori cu privire la website-urile care se incarca incet, deci e posibil sa vedem o avertizare precum cea de mai jos, sau e posibil sa vedem si alte moduri de atentionare.

Google Anunta o SCHIMBARE foarte IMPORTANTA pentru Chrome

google viteza website

Google ar cam vrea sa faca de rusine unele website-uri pentru ca se incarca prea incet, ceea ce desigur ca e o problema pentru foarte multa lume, dar in final compania spune ca face totul pentru “binele” internetului. Google va afisa mai multe tipuri de avertizari pentru website-urile care se incarca incet, cu o viteza moderata, sau repede, astfel incat utilizatorii sa stie daca au mai mult de asteptat atunci cand acceseaza o pagina.

Google va afisa aceasta avertizare in momentul in care pagina de internet este in proces de incarcare, deci pe website-urile care se incarca repede n-ar trebui sa fie afisata vreo avertizare de acest gen. Google lucreaza cu diverse entitati pentru a crea un sistem cat mai putin intruziv, si care sa nu afecteze prea mult nici detinatorii de website-uri, totul fiind deocamdata in plin proces de dezvoltare, si destul de departe de a fi lansat.

Google va incepe sa testeze acest sistem cu utilizatorii obisnuiti abia din 2020, deci va mai trece destul timp pana cand vom vedea exact ce se intampla cu tot ce a gandit compania americana.