Google Chrome: Noua AVERTIZARE CRITICA pentru TOTI Oamenii

Google Chrome are o noua avertizare critica lansata pentru utilizatorii din lumea intreaga, iata la ce trebuie sa fie atenti in momentul de fata toti.

google chrome avertizare exploit

Google Chrome are o noua avertizare critica lansata pentru utilizatorii din intreaga lume astazi, ea fiind facuta din cauza unei probleme foarte serioase de securitate care afecteaza browserul pentru navigare pe internet. Cei de la Kasperksy avertizeaza lumea intreaga in legatura cu o vulnerabilitate zero-day, care nu era cunoscuta de catre compania Google, care este exploatata deja impotriva utilizatorilor din Coreea de Sud, dar totul abia a fost descoperit.

Google Chrome poate fi exploatat prin aceasta vulnerabilitate pentru ca malware sa fie injectat in cadrul sistemului de operare de pe calculatorul pe care este instalat browserul, iar de aici lucrurile devin foarte periculoase. Cod javascript malitios poate fi injectat de catre hackeri in cadrul browserului Google Chrome prin intermediul vulnerabilitatii, versiunile 65, sau mai noi, ale aplicatiei putand fi sparte de catre hackeri prin aceasta metoda.

Google Chrome: Noua AVERTIZARE CRITICA pentru TOTI Oamenii

Google Chrome este exploatat acum printr-un atac similar cu unul care a afectat multe milioane de oameni de pe intreaga planeta in cursul anului trecut, deci situatia trebuie privita cu mare seriozitate. Google a fost anuntata acum ceva timp de catre cei de la Kaspersky in legatura cu aceasta problema, si un patch a fost lansat pentru Google Chrome, insa el trebuie instalat de catre utilizatori pentru ca ei sa fie protejati.

“Găsirea unui nou Google Chrome zero zile în sălbăticie demonstrează încă o dată că este doar colaborarea dintre comunitatea de securitate și dezvoltatorii de software, precum și investiții constante în tehnologiile de prevenire a exploatării, care ne pot feri de atacuri subite și ascunse prin actori amenințători.”

Google Chrome este in mod constant tinta hackerilor din cauza numarului foarte mare de oameni care il folosesc zilnic pentru navigare pe internet, si desigur ca asta e o problema majora pentru Google. Partea buna pentru companie sta in faptul ca are foarte multi ingineri care lucreaza la imbunatatirea substantiala a securitatii de care utilizatorii Google Chrome au parte, insa nimic nu este perfect, deci mai apar si asemenea probleme.

Google Chrome poate fi securizat prin instalarea celei mai recente versiuni care este disponibila de la compania Google, asa ca va recomand sa faceti acest lucru cat se poate de repede.