STS anunta un Proiect foarte IMPORTANT pentru TOATA Romania

STS a anuntat un proiect foarte important pentru toata Romania, iata ce este nevoita sa faca institutia pentru a isi continua activitatea in conditii bune.

STS Centrul Informatic Comunicatii

STS a anuntat un proiect extrem de important pentru Romania in cursul acestei luni, institutia planuind sa creeze ceva ce in mod teoretic ar fi trebuit sa existe pentru o entitate de acest gen pana acum. Mai exact, cei de la STS urmeaza sa construiasca un Centrul Informatic si de Comunicatii prin intermediul caruia ar urma sa gestioneze activitatea care este desfasurata in Romania, investitia urmand a fi una destul de mare, dar totusi meritata.

STS vrea sa construiasca acest centru pana in anul 2022, deci in urmatorii doi ani, conform unei documentatii pentru licitatia care va desemna si constructorul cladirii in care se va desfasura toata activitatea. STS a primit acum ceva timp un teren de 10.000 m² de la Ministerul Finantelor Publice, iar acolo urmeaza sa fie construita cladirea in care vor fi multate multe dintre echipamentele folosite in momentul de fata de catre institutie.

STS anunta un Proiect foarte IMPORTANT pentru TOATA Romania

STS ar urma sa gazduiasca in acest centru infrastructura IT pentru foarte multe institutii, iar asta ar aduce economii de zeci de milioane de euro anual pentru statul roman, deci investitia ar fi una de bun augur. Practic, STS va construi un fel de centru de date unde va gazdui serverele in baza carora functioneaza multe dintre institutiile importante din Romania, insa in conditii mai mari de siguranta, si cu posibilitatea de a interveni mai rapid daca apar probleme.

“Centrul Informatic și de Comunicații constă în spații tehnice care vor găzdui echipamente de tehnologia informației și de comunicații. În cadrul acestui centru vor exista și spații de lucru pentru personalul care întreține aceste echipamente. Centrul se va ocupa de asigurarea condițiilor de găzduire a echipamentelor mai sus menționate, precum și de administrarea tehnică a acestora. Centrul Informatic și de Comunicații este operat de către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și va deveni operațional în funcție de resursele financiare disponibile în următorii ani, cel mai târziu în 2022. Infrastructura de bază reprezintă clădirea în sine fără amenajări și dotări interioare.”

STS ar fi trebuit sa aiba deja un Centru Informatic si de Comunicatii prin care sa isi gestioneze activitatea din Romania, dar si pe cea a altor institutii, insa la noi multe lucruri se fac mult mai tarziu decat e nevoie. Avand in vedere ca licitatia abia a fost pornita, e foarte posibil ca STS sa nu o poata finaliza daca vor fi contestatii peste contestatii, iar centrul sa fie construit abia peste cine stie cati ani de zile din acest moment.

STS asigura comunicatiile intre diverse institutii, intretinerea serviciilor IT ale acestora, activitatea 112, si multe altele, deci un centru informatic este esential pentru desfasurarea activitatii in cele mai bune conditii.

1 COMENTARIU