Google va Oferi din 2020 si Servicii Bancare prin Proiectul Cache

Google confirma ca incepand cu 2020 va oferi servicii bancare pentru clientii din intreaga lume in cadrul a ceea ce numeste acum proiectul Cache.

google conturi curente

Google nu-i lasa pe cei de la Apple fara concurenta in domeniul serviciilor bancare, astfel ca din 2020 va incepe sa ofere posibilitatea de a crea conturi curente pentru toti cei interesati sa foloseasca un asemenea serviciu. In momentul de fata acest proiect al companiei Google are denumirea Cache, iar Citigroup si o uniune de credit al universitatii Stanford vor sta la baza acestor servicii bancare pe care le va oferi gigantul IT.

Google se va ocupa de partea de inregistrare a oamenilor, in timp ce partenerii sai se vor ocupa de administrarea conturilor curente, asa cum e si normal de altfel, acele companii fiind certificate pentru asta. Google va oferi totusi pentru clienti posibilitatea de a beneficia de diverse promotii pentru ca folosesc aceste servicii bancare pe care le ofera pentru ei, promitand in acelasi timp ca nu va vinde datele utilizatorilor platformei.

Google va Oferi din 2020 si Servicii Bancare prin Proiectul Cache

Google vrea sa digitalizeze cat se poate de mult procesul de a crea si folosi un cont curent de catre oameni din intreaga lume, astfel ca tot ceea ce vedem acum este foarte interesant, dar nu neasteptat. Cel mai probabil Google macar exploreaza ideea de a lansa si un card bancar, la fel ca Apple Card, iar asta in conditiile in care exista deja concurenta in acest segment, dar cei din Mountain View nu vor sa lase doar Apple cu un asemenea produs.

“Google a dezvăluit planurile de a oferi conturi curente în 2020 printr-un proiect supranumit Cache. Gigantul de căutare nu se va ocupa de fondurile reale – Citigroup și o uniune de credit de la Universitatea Stanford vor gestiona ambele conturi și vor prezenta cele mai proeminente mărci.”

Google ofera in momentul de fata posibilitatea de a face plati mobile folosind Google Pay, insa se pare ca se doreste chiar mai mult de atat, insa compania nu se va transforma intr-o banca propriu-zisa. Partenerii cu care Google lucreaza ii vor asigura companiei tot ceea ce are nevoie pentru a avea succes in acest domeniu, iar de aici incolo ramane doar  de vazut ce surprize poate oferi in comparatie cu Apple.