NASA face un Anunt ULUITOR cu Privire la Planurile pentru Marte

NASA face un anunt uluitor cu privire la planurile sale pentru planeta Marte, iata ce intentioneaza sa faca agentia spatiala americana in urmatorii ani.

NASA a facut astazi un anunt uluitor cu privire la planurile sale privind planeta Marte, agentia spatiala americana dorind sa expedieze foarte mult procesul de cercetare a corpului cosmic aflat la distanta atat de mare. Mai exact, cei de la NASA vor sa foloseasca robotul pe care-l vor trimite pe Marte in 2020 pentru a cauta folosire si urme de viata pe planeta, ceva ce se va dovedi a fi nu chiar atat de usor, in final.

NASA pregateste in momentul de fata acest robot pentru transport catre Marte, el intrand in stadiul final al testarii inainte de a se aproba lansarea sa catre Marte, undeva pe la jumatatea anului 2020. In acest robot cei de la NASA au implementat instrumente avansate care sunt capabile sa detecteze formele de viata care s-ar afla pe planeta Marte, iar asa ar putea afla din timp ce anume vor gasi astronautii care vor ajunge primii acolo.

NASA face un Anunt ULUITOR cu Privire la Planurile pentru Marte

NASA va trimite robotul sau pe Marte la jumatatea anului 2020, insa acesta ar urma sa ajunga efectiv acolo pe la jumatatea lunii februarie a anului 2021, dupa 7 – 8 luni de calatorie prin spatiu. Instrumentele pe care NASA le-a integrat in acest nou robot sunt gandite special pentru a putea analiza ceea ce se afla pe planeta Marte, si probabil ca au mai invatat cate ceva din esecurile pe care le-au avut cu actualul robot Curiosity.

NASA va trimite acest robot intr-un crater care are numirea jezero, acesta avand si un tip special de minerale de care americanii sunt interesati, si care ar putea ascunde faptul ca acolo a existat viata. Minereurile similare de pe Pamant sunt gasite in general in scoici fosolizate, iar NASA este de parere ca daca va gasi ceva similar acolo, va putea demonstra ca la un moment dat a existat viata pe Planeta Marte.

NASA va avea foarte multa munca de facut pana in momentul in care va ajunge sa demonstreze ca a existat viata pe Planeta Marte, insa este suficient de bine echipata pentru a face acest lucru.