Telekom DA LOVITURA Inainte de Vanzarea catre Orange Romania

Telekom da o lovitura foarte importanta inainte de vanzarea catre Orange Romania, iata ce anunt a facut operatorul de telecomunicatii pentru toata tara.

Telekom LOVITURA Vanzarea Orange Romania

Telekom reuseste sa demonstreze ca desi se pregateste sa-si vanda diviziile de servicii fixe si mobile din Romania catre Orange Romania si RCS & RDS, inca este o companie foarte puternica. Telekom, care desfasoara o campanie Black Friday 2019 in aceasta pagina, a anuntat zilele trecute rezultate financiare foarte bune pentru 2019, cu o crestere a incasarilor, dar si a profitului, ceea ce la o prima vedere pune in discutie opotunitatea vanzarii.

Telekom a anuntat cresteri pe acele segmente importante, insa cand vine vorba despre clientii pe care-i are pentru serviciile fixe si mobile lucrurile nu stau chiar la fel de bine, pentru ca exista si zone cu pierderi, unele mari. Orange Romania, care va avea Black Friday 2019 in aceasta pagina, vrea sa cumpere de la Telekom divizia de servicii fixe cu tot cu clientii de acolo, adica un total de aproximativ 4.6 milioane de abonati ai acestor servicii.

Orange Romania probabil se uita cu foarte mare atentie la faptul ca Telekom a pierdut clienti pentru toate serviciile fixe pe care le ofera in Romania, iar asta in ciuda faptului ca au crescut incasarile pentru intreaga divizie. Telekom e intr-o scadere constanta a numarului de clienti in toate diviziile sale in aceasta perioada a anului, dar asta cel mai probabil nu va afecta vanzarea spre Orange Romania, “portocalii” hotarandu-se deja ca vor divizia germanilor.

Telekom creste in venituri, scade in clienti inainte de vanzarea la Orange

Telekom a surprins multa lume cu decizia de a isi vinde diviziile din Romania, iar asta desi in ciuda faptului ca a pierdut cateva milioane de clienti, a ramas o companie cu venituri foarte bune, depasind 1 miliard de euro cam anual. Cei de la Telekom au vandut si multe proprietati pentru a mai acoperi din pierderi, dar si investitii, astfel ca Orange Romania va cumpara o divizie de servicii fixe ceva mai saraca din acest punct de vedere, dar cu o infrastructura foarte buna.

Orange Romania are nevoie foarte mare de acea infrastructura fixa a Telekom, pe care oricum o foloseste pentru serviciile de internet, televiziune si telefonie fixa, ea ajutand compania sa ofere servicii convergente fix-mobil in tara. Foarte multi au ramas surprinsi ca Orange Romania nu a cumparat divizia mobila a Telekom, dar asta era oarecum de asteptat, avand in vedere ca nu prea are nevoie de ea, si oricum existau sanse mari pentru o blocare a cumpararii de catre Comisia Europeana.

Telekom ar vrea sa scape si de divizia de servicii mobile, dar RCS & RDS se dovedeste a fi un partener foarte dificil de negocieri, dorind sa cumpere doar infrastructura, fara clienti, iar asta pe foarte buna dreptate. Telekom a pierdut 400.000 de clienti de servicii mobile intr-un an, desi veniturile au crescut, iar asa compania se pregateste sa plece din Romania intr-un mod mai putin fastuos decat cel in care si-a facut intrarea in tara noastra.