Telekom Lanseaza un ATAC DUR Impotriva Orange, RCS & RDS, Vodafone

Telekom a lansat un atac foarte dur impotriva Orange, RCS & RDS, Vodafone, iata ce a reclamat grupul de telecomunicatii impotriva concurentei din Romania.

Telekom ATAC DUR Orange RCS & RDS Vodafone

Telekom, prin vocea lui Andreas Elsner, director comercial in cadrul grupului, lanseaza un atac foarte dur impotriva celor de la Orange, RCS & RDS, Vodafone, desi ar urma sa fie vanduta catre primele doua. Telekom spune ca Orange, RCS & RDS, Vodafone isi dezamagesc clientii carora le promit experienta 5G in Romania, dar in realitate nu o pot oferi pe masura asteptarilor pe care le au acestia in momentul de fata in tara.

Telekom nu are in momentul de fata vreo retea 5G activa in Romania, astfel ca atacurile sunt destul de usor de inteles pentru ca grupul a cam ramas intr-un con de umbra din acest punct de vedere. Telekom spune ca acum clientii nu sunt foarte bine deserviti de retelele 4G, iar trecerea la 5G nu ar fi relevanta pentru clientii din Romania, iar asta in ciuda faptului ca exista avantaje foarte clare pentru ea, daca va exista sia coperire.

Telekom Lanseaza un ATAC DUR Impotriva Orange, RCS & RDS, Vodafone

Telekom spune ca s-au facut si teste in ceea ce priveste diferentele dintre incarcarea de filme in format 4K pe un telefon 5G de la un operator concurent si un telefon propriu, iar diferentele nu au existat. Desigur ca Telekom are o retea 4G mult mai proasta decat cele 4G ale altor operatori, asa ca afirmatiile lui Andreas Elsner sunt cel putin ciudate, 5G-ul aducand viteze cu mult mai mari decat cele existente pentru 4G.

Telekom spune totusi si ceva foarte adevarat, ca acoperirea 5G care exista pentru clienti in momentul de fata este extrem de mica, dar si ca exista foarte putine telefoane care sa aiba suport pentru tehnologie. Realitatea este ca da, 5G este irelevant in momentul de fata, nu este suficient de bine oferit pentru a fi util la scara larga, iar lipsa celor de la Telekom din randul operatorilor cu asemenea retele nu afecteaza foarte mult compania.

Telekom va trebui totusi sa intre in randul operatorilor care au retele 5G, mai ales daca nu va fi vanduta catre Orange si RCS & RDS, si ar fi bine sa se apuce rapid de treaba pentru a isi ajunge concurenta din urma.