ALERTA pentru WhatsApp, TOATE Telefoanele sunt in PERICOL

WhatsApp are o noua alerta extrem de importanta emisa de catre Facebook, iata in ce pericol grav se afla toate telefoanele mobile ce o ruleaza acum.

WhatsApp alerta telefoane pericol

WhatsApp are o noua alerta foarte importanta emisa pentru utilizatorii din lumea intreaga, care sunt afectati de o problema majora indiferent daca folosesc telefoane care au sistem de operare iOS, sau Android. Mai exact, vorbim despre o noua confirmare a unei probleme serioase pe care o are aplicatia de mesagerie, cei de la Facebook confirmand existenta sa in platforma.

Se pare ca de data aceasta cei de la WhatsApp au reusit sa confirme faptul ca in platforma lor exista o problema care permite exploatarea telefoanelor cu sistem de operare iOS si Android printr-un simplu clip video trimis oamenilor. Cei de la Facebook au publicat inclusiv o avertizare privind aceasta noua vulnerabilitate care a fost decoperita pentru aplicatie, ceea elimina orice fel de indoiala.

Atacul acesta efectuat impotriva utilizatorilor WhatsApp poate bloca aplicatia, sau chiar telefoanele, in totalitate, de la distanta, in momentul in care acel clip video malitios este primit in telefoanele utilizatorilor. Situatia este una foarte serioasa, din moment ce si Facebook a emis o alerta de acest gen, iar cum WhatsApp e folosita de atat de multa lume, situatia trebuie luata in serios.

WhatsApp vulnerabilia pe iPhone si Android, cat de grava e situatia

WhatsApp poate fi exploatata in acest mod inclusiv pentru a rula cond nesemnat de la distanta pe telefoanele iPhone si Android, iar acesta este un pericol mult mai mare in comparatie cu blocarea aplicatiei. Practic, in mod teoretic, un hacker ar trebui sa poata rula cod malitios pentru a face orice vrea in telefoane, si totul fara ca utilizatorul sa poata bloca acest lucru.

“Un overflow bazat pe stivă poate fi declanșat în WhatsApp, trimițând un fișier MP4 special elaborat către un utilizator WhatsApp. Problema a fost prezentă în analizarea metadatelor de flux elementare ale unui fișier MP4 și ar putea duce la un DoS sau RCE. Acest lucru afectează versiunile Android anterioare datei de 2.19.274, versiunile iOS anterioare 2.19.100, versiunile Enterprise Client anterior 2.25.3, versiunile Windows Phone înainte și inclusiv 2.18.368, versiunile Business pentru Android înainte de 2.19.104 și Business for Versiuni iOS anterioare datei de 2.19.100.”

Versiunea 2.19.274 a aplicatiei WhatsApp pentru Android si cea 2.19.100 pentru au problema rezolvata, la fel ca toate celelalte lansate dupa ele, insa orice versiune anterioara ramane in continuare vulnerabila. Avand in vedere ceea ce spune compania Facebook in legatura cu aceasta problema, toti cei care folosesc WhatsApp trebuie sa verifice versiunea instalata in telefoanele lor.

WhatsApp este o aplicatie foarte populara, iar tocmai de aceea atacurile de acest gen sunt atat de des intalnite, dar si atat de periculoase pentru utilizatorii din intreaga lume, mai tot timpul. In aceasta idee, chiar acum ar trebui sa deschideti aplicatial App Store, sau Google Play Store, si sa actualizati aplicatia WhatsApp la cea mai recenta versiune disponibila pentru telefoanele voastre.