WhatsApp: Anunt privind o PROBLEMA Extrem de GRAVA din Telefoane

WhatsApp are un anunt foarte important privind o problema foarte grava care afecteaza sute de milioane de telefoane de pe intreaga planeta acum.

WhatsApp anunt problema telefoane

WhatsApp a avut zilele trecute o a doua problema extrem de grava pentru anul 2019, iar asta in conditiile in care americanii sunt presati din toate partile cu probleme de securitate extrem de grave. De aceasta data vorbim despre faptul ca un simplu clip video in format mp4 trimis catre un telefon pe care este instalata aplicatia WhatsApp poate compromite acel dispozitiv si poate permite inclusiv rularea de cod nesemnat de la distanta, ceva extrem de grav.

WhatsApp a rezolvat problema cu actualizari pentru aplicatiile iOS si Android, insa desigur ca ele trebuie instalate de catre utilizatori in telefoane, altfel sunt complet inutile, si nu toata lumea face asta suficient de repede, din pacate. Pe de alta parte, cei de la WhatsApp au declarat ca pana in momentul de fata n-au existat utilizatori care sa fi fost afectati de aceasta problema extrem de grava, insa desigur ca din moment ce totul a devenit public, lucrurile se schimba.

WhatsApp vorbeste despre problemele grave de securitate

WhatsApp incearca sa minimizeze impactul acestei foarte grave probleme de securitate, si e normal ca ea sa vrea sa se protejeze, insa din pacate utilizatorii sunt cei care au nevoie de protectie mult mai mare acum. Aceasta problema aduce aminte de una de pe la inceputul anului, un malware care avea denumirea Pegasus, si care a fost creat de catre o companie israeliana, reusind sa exploateze aplicatia WhatsApp mult mai simplu, dar a fost folosit doar pe anumite persoane.

„WhatsApp lucrează constant pentru îmbunătățirea securității serviciului nostru. Facem publice, rapoarte despre problemele potențiale pe care le-am stabilit în concordanță cu cele mai bune practici din industrie. În acest caz, nu există niciun motiv să credem că utilizatorii au fost afectați.”

WhatsApp are acum parte de o vulnerabilitate care poate fi exploatata la un nivel mult mai larg, nu la fel de simplu, insa problema de baza ramane, lipsa unei sigurante ca telefoanele nu pot fi exploatate de catre hackeri. Oricat ar incerca cei de la WhatsApp sa gaseasca solutii pentru a isi securiza aplicatia, niciodata nu vor putea oferi un software 100% sigur, astfel ca probleme de acest gen vor aparea in mod constant pentru platforma.

WhatsApp incearca sa le rezolve in mod constant, astfel ca e recomandabil sa instalati cat mai rapid versiunea cea mai noua a aplicatiilor pentru iOS si Android in telefoanele voastre.