ATENTIE! NU te Increde in Aceasta functie Google Maps in Romania

Google Maps are o functie grozava in aplicatia pentru iPhone si Android, insa din pacate nu trebuie sa te increzi foarte mult in ea, iata si de ce.

Google Maps limite viteza localitati romania

Google Maps este cel mai avansat sistem de harti online disponibil in momentul de fata in intreaga lume, si vorbim despre o platforma care ne poate ajuta sa ajungem oriunde dorim, uneori evitand si traficul. In cadrul Google Maps  exista deasemenea si informatii cu privire la limitele de viteza din localitati, iar daca va bazati pe acest lucru atunci cand conduceti, ei bine n-ar trebui sa o faceti, pentru ca acele date nu sunt 100% exacte, din pacate.

Google Maps are o pagina speciala in care cei de la Google detaliaza fiecare functie care este disponibila in toate tarile in care platforma este oferita, iar din pacate, pentru Romania informatiile despre limitele de viteza nu sunt exacte. Cei de la Google spun ca pentru Romania informatiile privind limitele d viteza din cadrul Google Maps  sunt “aproximative”, deci exista sanse ca pentru multe localitati limitele de viteza din aplicatie sa nu fie exprimate corect.

Google Maps nu afiseaza limitele de viteza din localitati in mod exact

Google Maps este folosita de catre foarte multa lume in Romania, si este extrem de utila, insa din pacate informatiile despre limitele de viteza din localitati nu trebuie privite ca fiind 100% sigure, si asta nu e vina Google. Stim cu totii cat de problematica este lipsa digitalizarii in Romania, in special pentru institutii, astfel ca Google nu prea poate afla informatiile de acest gen despre orice localitate pentru Google Maps daca nu are o sursa oficiala pentru ele.

Google Maps afiseaza cel mai probabil aceste informatii multumita unor parteneri terti si nu a unor informatii venite de la autoritati, altfel ar fi prezentat datele ca fiind 100% sigure, dar situatia este cu totul alta. In aceeasi idee, e posibil ca Waze sa nu afiseze deasemenea date exacte pentru limitele de viteza din localitati, iar asta pentru ca Google Maps  si aplicatia israeliana folosesc baze de date interconectate, ambele partinand de Google.

Ca fapt divers, folosind Waze pe diverse drumuri am observat ca limitele de viteza erau prezentat corect in majoritatea cazurilor, iar in cazul Google Maps ar putea fi acelasi lucru, dar tot trebuie sa aveti grija foarte mare.