LOVITURA URIASA pentru Huawei, Decizia RADICALA a Telekom

Huawei primeste o lovitura foarte dura din partea Telekom, iata ce decizie a fost luata si cat de mult este afectata compania chinezeasca de impactul sau.

Huawei lovitura Telekom

Huawei are parte de o lovitura foarte dura astazi, in mod complet neasteptat, si la doar o zi dupa ce primise un ajutor complet neasteptat de la unul dintre cei mai apropiati aliati ai SUA, Germania. Daca ieri va spuneam ca Angela Merkel refuza complet sa interzica in totalitate Huawei pentru furnizarea de echipamente 5G pentru retelele 5G din tara, iata ca Deutsche Telekom a luat o decizie radicala si a spus ca va renunta la echipamentele chinezilor.

Deutsche Telekom, conform celor de la Reuters, va renunta la toate echipamentele de telecomunicatii de la Huawei in urmatorii doi ani de zile, urmand a le inlocui pe masura ce acestea isi ating termenul normal de functionare. Cei de la Deutsche Telekom n-au anuntat in mod oficial aceasta decizie inca, insa jurnalistii germani au reusit sa intre in posesia ei, iar asta este o lovitura foarte dura pentru Huawei de la un mare grup de telecomunicatii.

Deutsche Telekom renunta la echipamentele Huawei

Huawei a furnizat multe echipamente GSM pentru Deutsche Telekom, atat in Germania, cat si pentru subsidiarele din alte tari, inclusiv Romania, deci am putea vorbi despre o decizie care ar putea avea ramificatii chiar globale. Din moment ce Deutsche Telekom va renunta la echipamentele Huawei actuale, este cat se poate de clar faptul ca nu va mai cumpara vreunul pentru retelele 5G, iar asta rezolva si problema Angelei Merkel, pe care China n-o poate acuza de ceva.

“Deutsche Telekom va elimina treptat folosind tehnologia Huawei în următorii doi ani, din cauza discuțiilor în curs despre problemele de securitate. Citând surse ale companiei, ziarul a declarat că Telekom va înlocui componentele Huawei din rețeaua sa principală ca parte a schimburilor de rutină ale acestor produse.”

Deutsche Telekom este principalul operator de telecomunicatii din Germania, deci decizia de a elimina complet Huawei din infrastructura sa este una care va afecta foarte mult compania chinezeasca. Huawei le vindea multe echipamente, si spera sa le vanda si mai multe pentru reteaua 5G de acolo, insa de contractele de la Deutsche Telekom vor beneficia alti producatori de echipamente de telecomunicatii, probabil, Ericsson, Nokia, etc.

Huawei probabil ca se astepta la o asemenea masura, cei de la Deutsche Telekom anuntand de ceva vreme ca analizeaza posibilitatea de a renuntala echipamentele chinezilor, iar in curand totul va deveni oficial.