Acuzatii DURE pentru WhatsApp, Ce se ASCUNDE in Telefonul TAU

WhatsApp este tinta unor acuzatii foarte dure astazi, iata ce se ascunde in telefoanele tuturor utilizatorilor fara ca acestia sa stie ce se intampla.

WhatsApp acuzatii telefoane

WhatsApp este de departe cea mai populara platforma de mesagerie de pe intreaga planeta, insa putina lume stie cu adevarat ce se ascunde in aplicatiile pentru telefoanele iPhone si Android in momentul de fata. Conform fondatorului aplicatiei Telegram, WhatsApp este doar o ustensila pe care agentiile de informatii ale diverselor guverne din intreaga lume o folosesc pentru a spiona persoanele de care sunt interesate, fara ca ele sa stie asta.

WhatsApp are aceste acuzatii foarte dure formulate de catre fondatorul Telegram la foarte scurt timp dupa ce o noua vulnerabilitate extrem de grava a fost dezvaluita, ea permitand controlarea unui telefon de la distanta. Vulnerabilitatea confirmata si de catre WhatsApp oferea inclusiv acces la mesajele primite si trimise de catre utilizatori, la aplicatii si poze, totul fara ca victimele sa stie ceea ce se intampla in telefoanele lor.

WhatsApp acuzata ca e o unealta de spionaj agentiilor de informatii

WhatsApp este descrisa de catre fondatorul Telegram ca un “cal troian” care ajunge in telefoanele oamenilor doar pentru a facilita accesul la mesajele si pozele pe care acestia le au stocate in dispozitive, dar si ca Facebook face asta in mod intentionat. El da de inteles ca Facebook lasa in mod intentionat deschise unele vulnerabilitati din platforma sa, ori din WhatsApp, pentru ca agentiile de informatii sa poata accesa date si sa n-o “deranjeze”.

“Facebook a făcut parte din programele de supraveghere cu mult timp înainte de a achiziționa WhatsApp. Este naiv să credem că compania și-ar schimba politicile după achiziție. Putem fi siguri ca o vulnerabilitate atat de grava a fost cu siguranta exploatata.”

WhatsApp a si spus ca utilizatorii sai n-au fost atacati prin vreun hack care sa exploateze cea mai recenta vulnerabilitate, dar daca datele erau intr-adevar criptate, compania n-ar fi avut cum sa stie daca vreo persoana a fost afectata. Fondatorul Telegram sustine ca din moment ce WhatsApp poate verifica asta, e clar ca platforma nu cripteaza totul, asa cum spune, si ca ea poate intercepta sau citi continutul mesajelor care sunt transmise prin serverele sale.

WhatsApp a spus intotdeauna ca platforma sa este criptata si sigura, insa in realitate n-a reusit vreodata sa ofere vreo siguranta pentru afirmatii, ci doar sa incerce sa pacaleasca lumea cu ceva ce mai nimeni n-a crezut oricum.