PROBLEME pentru Google in Europa, ANCHETA a Comisiei Europene

Google are probleme in Europa, Comisia Europeana confirmand o ancheta pe care o desfasoara in momentul de fata impotriva americanilor, iata ce urmareste.

google ancheta comisia europeana

Google are probleme destul de mari in Europa in momentul de fata, iar asta deoarece o investigatie a Comisiei Europene a fost inceputa de catre autoritati, ea avand menirea de a analiza practicile pe care americanii le au in acest moment. Mai exact, vorbim despre o ancheta care este facuta din cauza unor plangeri formulate impotriva celor de la Google pentru presupuse practici neconcurentiale, americanii avand destul dusmani pe continent.

Google are confirmata de catre Comisia Europeana o ancheta preliminara cu privire la modul in care compania americana colecteaza datele pe care le foloseste pentru serviciile pe care le ofera pentru cetatenii din Uniunea Europeana. Vorbim aici despre felul in care sunt afisate rezultatele pentru Google Search, felul in care sunt afisate reclamele, informatii colectate pentru logarea in diverse servicii ale Google, si nu doar atat.

PROBLEME pentru Google in Europa, ANCHETA a Comisiei Europene

Google are cam intreaga afacere anchetata de catre Comisia Europeana in momentul de fata, iar asta pune presiune foarte mare pe americani deoarece vorbim despre foarte multe servicii care le aduc zeci de miliarde de dolari pe an. Avand in vedere ca vorbim despre o ancheta preliminara deocamdata, nimeni nu stie daca se va merge mai departe de atat si se va ajunge la una care la final va aduce si sanctiuni pentru cei din Mountain View.

“Autoritățile antitrust din UE investighează colectarea de date Google, a declarat sâmbătă Comisia Europeană pentru Reuters, sugerând că cel mai popular motor de căutare pe internet din lume rămâne în vizor, în ciuda amenzilor record din ultimii ani. Comisia a trimis chestionare ca parte a unei investigații preliminare privind practicile Google referitoare la colectarea și utilizarea de către Google a datelor. Ancheta preliminară este în desfășurare.”

Google a avut in ultimii ani impuse impotriva sa amenzi in valoare de 8 miliarde de euro de catre Comisia Europeana, deci stie foarte bine ce inseamna o lupta cu autoritatile de pe continent, chiar daca pana cum acestea n-au castigat nimic definitiv. Daca si de aceasta data se va ajunge la o conluzie a Comisiei Europene ca Google foloseste in mod incorect datele colectate de la oameni, atunci e de presupus ca o noua amenda mare va fi impusa impotriva sa.

Google deocamdata nu a comentat situatia, si nici nu prea are de ce, pentru ca pana in momentul in care Comisia Europeana va incepe o ancheta in forta, nu are ce sa spuna in legatura cu atacurile pe care le fac oricare dintre concurentii sai.