Mesajul WhatsApp prin care un DIRECTOR de SPITAL din Romania a fost SCHIMBAT

WhatsApp este prinsa intr-un nou scandal, insa de aceasta data in Romania, dupa ce un director de spital a fost schimbat din functie si a aflat prin platforma.

Mesajul WhatsApp DIRECTOR SPITAL SCHIMBAT

WhatsApp este una dintre cele mai mari platforme de mesagerie de pe planeta, iar in Romania exista milioane de utilizatori care folosesc aplicatia in viata de zi cu zi pentru aproape orice, inclusiv schimbari dispuse de ministri. Directorul Spitalului Judetean din Timisoara a fost anuntat, prin intermediul unui mesaj trimis prin aplicatia WhatsApp, ca este demis in urma unui ordin emis de catre Ministrul Sanatatii din Romania.

WhatsApp nu este o platforma considerata a fi sigura nici de catre Politia Romana, astfel ca e ciudat cum s-a ajuns ca un ordin de Ministru sa fie comunicat prin aceasta platforma, neoficial, de un angajat al ministerului, catre persoana vizata de efectele sale. Atat directorul cat si angajatii spitalului, au aflat de ordinul pe care Ministrul Sanatatii l-a dat, dar si modul in care a fost facut anuntul, prin WhatsApp, astfel ca au protestat in fata spitalului.

Mesajul WhatsApp prin care un DIRECTOR de SPITAL din Romania a fost SCHIMBAT

WhatsApp a avut acum cateva saptamani emisa o avertizare de catre Politia Romana, care le cerea angajatilor sa nu foloseasca platforma pentru niciun fel de comunicatii deoarece ea nu este sigura si ca nu trebuie folosita pentru niciun fel de comunicari. Acum nu se stie daca prin WhatsApp a fost trimis efectiv ordinul de ministru catre cineva, adica printr-o poza, sau doar a fost trimis un mesaj, dar daca e vorba de primul caz, atunci e ceva grav.

WhatsApp nu este aplicatia nativa de comunicare pe niciun telefon, desi foarte multi o folosesc in acest mod din cauza usurintei in ceea ce priveste utilizarea, dar si a faptului ca foarte multa lume utilizeaza platforma acum. Problema este ca WhatsApp nu e o metoda de comunicare sigura, insa in Android nu exista ceva nativ pentru comunicare cu poze, video, etc, astfel ca utilizatorii nu prea au solutii, deci se folosesc de aceasta platforma.

WhatsApp a mai fost in centrul unor discutii privind interceptarile unor membri ai partidului PSD acum cateva luni bune, dar aceasta e, probabil, prima situatie in care un director afla prin aceasta platforma despre decizia Ministrului Sanatatii.