Apple ar putea SFIDA Rusia in Privinta Peninsulei Crimeea

Apple ar putea SFIDA Rusia in Privinta Peninsulei Crimeea

Apple a fost sever criticata zilele trecute de catre lumea intreaga dupa ce a inceput sa afiseze in Apple Maps peninsula Crimeea ca o regiune care apartine Rusiei, nu Ucrainei. Foarte multa lume, de la diplomati la simpli oameni au criticat decizia Apple de a ceda in fata presiunilor Rusiei de a cataloga Crimeea ca o regiune care ii apartine.

In fata tuturor acestor plangeri, cei de la Apple au afirmat astazi ca vor analiza cu o atentie mai mare situatia geopolitica din zona, pentru a vedea care este solutia corecta. Practic, Apple spune ca ar putea modifica felul in care Crimeea este prezentata in aplicatia Apple Maps astfel incat lumea sa nu se mai planga de faptul ca regiunea anexata de Rusia nu e prezentata ca fiind a Ucrainei.

Apple a spus ca e obligata de legea din Rusia sa prezinte pentru cetatenii de acolo Crimeea ca o regiune ce apartine de tara, insa restul lumii o va vedea ca apartinand de Ucraina. Apple spune ca a negociat timp de cateva luni cu Rusia pentru a nu ajunge in situatia in care sa marcheze Crimeea in acest mod, insa nu a reusit sa gaseasca o solutie de compromis.

“Revizuim legislația internațională, precum și legile interne și americane relevante înainte de a lua o hotărâre în etichetarea pe Hărțile noastre și facem modificări, dacă este necesar prin lege. Intenția noastră este să ne asigurăm că clienții noștri se pot bucura de utilizarea hărților și a altor servicii Apple, oriunde în lume.”