Planeta Marte: Airbus si NASA fac un Anunt INCREDIBIL pentru Omenire

Planeta Marte este in centrul unui anunt foarte important facut de catre Airbus si NASA, iata ce au pregatit cele doua entitati pentru viitorul omenirii.

Planeta Marte Airbus NASA robot

Planeta Marte este principalul obiectiv ca destinatie pentru astronautii multor agentii spatiale in momentul de fata, iar pentru a duce primii oameni acolo, cei de la Airbus si NASA lucreaza acum la cu un proiect cu mult diferit, care are totusi acelasi scop. Mai exact, cei de la Airbus si NASA lucreaza in momentul de fata la un robot care urmeaza sa fie trimis pe planeta Marte pentru a aduna probe de acolo si a le adunce pe Pamant pentru analiza.

Planeta Marte urmeaza sa aiba acest robot trimis de catre NASA in cursul anului viitor pentru a prelua primele probleme de sol care ar urma sa fie trimise pe Pamant, iar Airbus il antreneaza sa recunoasca diverse tipuri de roci pe care sa le culeaga de pe suprafata. Inginerii Airbus lucreaza la software-ul in baza caruia va functiona robotul care va fi trimis pe planeta Marte pentru a aduna probele de sol, si el este extrem de important pentru misiune.

Planeta Marte: Airbus si NASA fac un Anunt INCREDIBIL pentru Omenire

airbus robot planeta marte
Robotul dezvoltat de AIrbus pentru a fi trimis pe planeta Marte.

Planeta Marte va avea un robot trimis initial de NASA, echipat si cu software de la Airbus, pentru a colecta diverse probe de sol de pe suprafata planetei, iar un alt robot dezvoltat de catre europeni va fi trimis mai apoi pentru a aduce acele probe pe Pamant. Intregul proiect este gandit pentru a fi desfasurat pentru o perioada de aproximativ 8 – 10 ani, iar asta deoarece europenii vor trimite robotul pe planeta Marte abia prin 2026 pentru a aduna probele.

“Inginerii britanici au început testarea tehnologiilor care vor fi necesare pentru a aduce mostre de rocă marțiană pe Pământ. Echipa Airbus pregătește un prototip rover pentru a recunoaște și ridica cilindrii mici de pe sol. Este o repetiție pentru o parte cheie a unui proiect de mai multe miliarde de dolari, care este acum pus la cale de agențiile spațiale americane și europene – Nasa și Esa.”

Planeta Marte este deja explorata de catre un robot al celor de la NASA, insa el are dificultati foarte mari in a culege in mod corect probe de sol, astfel ca e nevoie de ustensile diferite, dar si de software mai avansat pentru ca acest lucru sa poata fi facut. La asta lucreaza Airbus in momentul de fata, inginerii sai incercand sa creeze un software suficient de bun pentru a putea fi folosit in robotul care va fi trimis pe planeta Marte pentru explorare.

Planeta Marte ascunde in continuare foarte multe secrete pentru ca este foarte greu de explorat, insa cercetatorii lucreaza din greu pentru a aduce de acolo si primele probe de sol care sa ne ajute sa aflam mai multe despre tot ceea ce se ascunde pe acolo.