Android 11 vine cu o PREMIERA URIASA pentru TOATE Telefoanele

Android 11 va veni cu o premiera uriasa pentru toate telefoanele care-l vor rula, iata ce functie extrem de importanta va fi implementata de catre Google.

Android 11 PREMIERA TOATE Telefoanele

Android 11 le va putea oferi utilizatorilor de telefoane mobile din intreaga lume o premiera la care multi nu se asteptau, dar care le va usura foarte mult viata dupa ce va fi implementata in mod oficial pentru ei. Mai exact, Android 11 va avea prin Qualcomm Snapdragon 865 implementat suport pentru API-urile sistemului de operare care le permit oamenilor sa-si inregistreze in telefoane cartile de identitate, sau cartenele de conducere.

Android 11 va avea aceste API-uri pentru ca Google le-a dezvaluit oficial in martie, insa acum cu Qualcomm Snapdragon 865 va exista suport integrat direct in procesor pentru folosirea lor, ceva ce nimeni nu se astepta sa auda de la americani. Cei de la Google au anuntat ca API-urile vor fi oferite in Android 11 pentru toata lumea, iar acum Qualcomm confirma din nou acest lucru, si implementeaza inclusiv suport special pentru ele.

Android 11 vine cu o PREMIERA URIASA pentru TOATE Telefoanele

Android 11 avea nevoie de suport in procesor pentru a putea rula aceste API-uri in telefoane si a permite inregistrarea cartilor de identitate si a carnetelor de conducere, astfel ca vorbim despre ceva ce era asteptat de multa lume deja. Qualcomm doar confirma iar ca lumea nu asteapta degeaba, iar Android 11 va aduce intr-adevar pentru telefoanele mobile ceva ce ne aduce putin mai aproape de tot ceea ce am vazut prin filmele SF de-a lungul anilor.

“Suntem foarte încântați să anunțăm că Snapdragon va fi primul SoC mobil care acceptă API-urile de identitate cu Android, ceea ce înseamnă că licența șoferilor de telefonie mobilă și ID-ul electronic vor fi posibile cu Android R.”

Android 11 le va permite oamenilor sa-si stocheze documentele de identificare in telefoanele mobile pentru a le prezenta autoritatilor ori de cate ori li se cere acest lucru, deci nu vor mai putea invoca lipsa lor in vreun moment. Acest lucru ne si scuteste de obligatia de a mai avea documentele fizice asupra noastra tot timpul, daca si legile vor fi modificate in acest sens, iar asa se reduce substantial si riscul ca un document sa fie pierdut de catre detinator.

Android 11 va fi prezentat in martie, si va fi lansat undeva prin august, astfel ca mai este destul de mult de asteptat pana cand tehnologia va fi disponibila la scara larga, iar oricum in Romania nu ne vom putea folosi de ea.