Apple Explica Noua MARE PROBLEMA din Telefoanele iPhone

iPhone 11 partajare locatii U1

Zilele acestea compania Apple a fost transa intr-un nou scandal dupa ce s-a descoperit ca telefoanele iPhone 11 partajeaza informatii despre locatia utilizatorilor chiar si cand GPS-ul e inchis. Problema a fost mediatizata atat de mult incat cei de la Apple au fost obligati sa raspunda, si au facut-o, spunand ca noul chip U1, de banda ultra-larga, este “vinovatul”.

Apple spune ca din cauza reglementarilor internationale, acest chip U1 nu poate fi activat in orice fel de locatii, astfel ca iPhone 11 scaneaza tot timpul locatia pentru a sti cand sa-l dezactiveze. Ce determinat aceasta scanare constanta a locatiei ? Un consum stupid de mare al bateriei, telefoanele iPhone 11 avand autonomie foarte buna, dar ganditi-va cat mai buna ar fi daca GPS-ul n-ar fi intrebat constant unde suntem.

„Tehnologia cu bandă largă de bandă largă este o tehnologie standard pentru industrie și este supusă cerințelor internaționale de reglementare care impun oprirea acesteia în anumite locații. iOS utilizează Serviciile de localizare pentru a determina dacă un iPhone se află în aceste locații interzise, ​​pentru a dezactiva banda ultra-largă și a se conforma reglementărilor. Gestionarea conformității cu bandă ultra-largă și utilizarea datelor sale despre locație se face în întregime pe dispozitiv, iar Apple nu colectează date despre locația utilizatorului.”

Desigur ca Apple a spus initial ca telefoanele iPhone 11 functioneaza normal si ca totul este o non-problema, pentru ca mai apoi sa spuna ca in iOS 13.3 va include o optiune pentru a dezactiva chip-ul U1. De ce nu a facut asta de la bun inceput e o intrebare foarte buna, mai ales ca in realitate se pare ca locatiile noastre nu sunt trimise nicaieri, dar Apple are un mod prost de a face lucrurile, uneori.