RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone, Anunt foarte IMPORTANT pentru Romani

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone, au clientii vizati de catre un anunt foarte important, iata ce trebuie sa stie chiar acum toti romanii care le sunt abonati.

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone, reziliere contracte

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone au milioane de clienti in Romania in momentul de fata, iar pentru acestia vine un anunt foarte important care ar putea sa le usureze extrem de mult viata in urmatoarea perioada. Mai exact, cei de la ANCOM au publicat informatiile necesare pentru ca un client sa poata rezilia, sau modifica, un contract existent la RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone, ceva ce desigur ca nu foarte multa lume stie cum sa faca.

RCS & RDS, la fel ca restul operatorilor de telecomunicatii, au foarte multi clienti in momentul de fata in Romania, si in general nicio companie nu prea urmareste sa aiba o relatie 100% corecta cu persoanele care le asigura existenta. In aceasta idee, cei de la ANCOM au listat mai jos cateva aspecte care orice client al RCS & RDS, si nu numai, trebuie sa tina cont la rezilierea unui contract de telecomunicatii, iar daca e refuzat, poate alerta autoritatile :

  • dacă a expirat perioada contractuală iniţială;
  • ce penalități se aplică dacă solicită încetarea contractului și perioada inițială nu a expirat;
  • termenul şi modalităţile în care poate depune o cerere de încetare a contractului, precum și termenul în care este operată efectiv încetarea contractului (de exemplu, 30 de zile de la data depunerii cererii de către utilizator).

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone, Anunt foarte IMPORTANT pentru Romani

RCS & RDS, sau alte companii de telecomunicatii, pot avea si contractele modificate la cerere de catre utilizator, insa pentru ca asta sa se intample, trebuie sa aiba loc o negociere intre parti, indiferent de unde vine initiativa. In anumite situatii companiile de telecomunicatii ca RCS & RDS, si nu numai, pot schimba clauze din contracte, insa trebuie sa anunte clientii cu minim 30 de zile inainte ca ele sa intre in vigoare pentru acestia.

RCS & RDS, sau orice alt operator telecom, nu poate factura serviciul modificat in aceasta perioada, iar clientul poate renunta la contract fara a plati vreo despagubire, dar aici intevin alte dispozitii legale, si cei de la ANPC, care au alta parere. RCS & RDS, Telekom, Vodafone, au fost amendate de ANPC tocmai pentru modificari de acest gen, iar acum se lupta in instanta din cauza lor, deci nu totul este chiar atat de simplu precum pare la o prima vedere.

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone sunt grupuri de telecomunicatii foarte mari, si in general nu prea au grija de clientii lor, astfel ca e bine sa fiti foarte atenti la ceea ce se intampla si sa va folositi de autoritati pentru a va gasi dreptatea, la nevoie.