Iata Cum Reuseste un iPhone sa Creeze PANICA la Casa Alba

Un telefon iPhone al companiei Apple a reusit sa creeze panica la Casa Alba, iata ce se intampla si cat de mare este problema acolo.

Iata Cum Reuseste un iPhone sa Creeze PANICA la Casa Alba

Un iPhone reuseste sa creeze panica la Casa Alba in momentul de fata, iar asta in conditiile in care exista presiuni foarte mari din foarte multe parti pentru a se face foarte mari schimbari la conducerea SUA. Vorbim despre un telefon iPhone pe care Donald Trump, presedintele SUA, il foloseste in mod cam constant pentru a discuta cu persoane din afara administratiei prezidentiale, insa nu prin linii securizate, ci prin retelele standard.

Donald Trump foloseste un telefon iPhone care nu este securizat de catre serviciile de informatii ale SUA, si nu foloseste retelele securizate care nu pot fi interceptate de catre orice tara care vrea sa monitorizeze apelurile presedintelui. Acel telefon iPhone despre care nimeni din afara Casei Albe nu stie prea multe se presupune ca i-ar apartine lui Donald Trump, si se presupune ca ar fi fost folosit pentru a discuta cu avocatul sau, Rudolph Giuliani.

Iata Cum Reuseste un iPhone sa Creeze PANICA la Casa Alba

Problema este ca lui Donald Trump i s-a recomandat in repetate randuri sa nu mai comunice cu oricine decat prin intermediul retelei de telefonie securizate de la Casa Alba, si sa evite sa foloseasca telefoane nesecurizate. Pentru Trump asta nu e chiar atat de simplu, iar asta pentru ca toate apelurile facute de catre el prin centrala de la Casa Alba sunt inregistrate intr-o lista de apeluri, astfel ca se poate afla cu cine a vorbit, si poate fi intrebat de ce a facut asta.

“Președintele Trump a comunicat în mod obișnuit cu avocatul său personal, Rudolph W. Giuliani, și alte persoane care vorbesc pe telefoanele mobile vulnerabile la monitorizare din partea serviciilor de informații ruse și alte informații. El a făcut reporteri cu buzunar format din accident în ultimele luni și, cel puțin o dată s-a dus la magazinul Apple din San Francisco, deoarece s-a închis de pe iPhone.”

In cazul acestui iPhone nesecurizat folosit de Trump, se presupune ca el a fost folosit pentru a discuta un caz special din Ucraina, dar si ca rusii ar fi interceptat apelurile si ar fi stiut in avans ce se va intampla. Acesta ar fi unul dintre motivele din cauza carora Donald Trump ar urma sa treaca printr-o procedura care i-ar putea aduce destituirea din functie, el ignorand in repetate randuri foarte multe recomandari de siguranta.

Donald Trump a vrut intotdeuana sa aiba un telefon separat de pe care sa comunice cu oricine vrea, fara ca o lista a apelurilor sa existe, insa asta incepe sa-i aduca si foarte mari probleme.