Apple se TEME ca doi Fosti Angajati vor FUGI cu SECRETELE sale in China

Apple se TEME ca doi Fosti Angajati vor FUGI cu SECRETELE sale in China

Apple si-a trimis avocatii la o sedinta de judecata in care doi fosti angajati au cerut ca bratarile electronice pentru monitorizare sa le fie dezactivate. Acestia sunt sub monitorizare stricta de catre autoritati pana la inceperea unui proces in care sunt acuzati ca au furat secrete industriale de la Apple privind proiectul pentru dezvoltarea unei masini autonome si inteligente.

Apple se teme ca daca bratarile de monitorizare ale acestor angajati vor fi dezactivate, acestia vor fugi in China cu secretele pe care le-au furat. Apple le-a cerut judecatorilor sa continue sa ii monitorizeze pentru ca fuga sa fie imposibila, iar o hotarare va fi luata in curand.

Unul dintre fostii angajati ai Apple a fost arestat pe aeroportul din San Jose chiar cand se grabea sa paraseasca SUA pentru China, deci e clar de ce se teme Apple. Desi celalalt angajat a fost arestat acasa de catre agentii federali de la FBI, Apple se teme ca si acesta ar putea incerca sa fuga din tara rapid.

“Apple Inc a declarat, luni, unei instanțe federale, că are „îngrijorări profunde” că doi foști angajați din China, acuzați de furtul secretelor comerciale de la companie, vor încerca să fugă înainte de procesele lor, dacă locurile lor nu sunt monitorizate.”

E suficient ca angajatii sa se deplasese intr-o ambasata a Chinei pentru a deveni imposibil de arestat de catre autoritati, iar cei de la Apple stiu asta. Apple sufera de pe urma furtului de secrete industriale de ani de zile, telefoanele iPhone fiind cele mai afectate, insa acum lucrurile ajung si la masina sa.