Hotararea Orange ce ASCUNDE o SCHIMBARE MAJORA pentru Clienti

Orange a luat o hotarare extrem de importanta care ascunde un plan foarte serios al grupului de telecomunicatii, si care aduce o schimbare majora pentru clienti.

Hotararea Orange SCHIMBARE Clienti

Orange a avut recent anuntata o hotarare extrem de importanta care are un foarte mare impact cu privire la activitatea companiei, iar ea ascunde si o posibila schimbare foarte importanta pentru clientii din toata lumea. V-am spus zilele trecute ca presedintele grupului France Telecom, care detine multe companii de telecomunicatii sub brand-ul Orange, a anuntat ca vor fi vandute o buna parte dintre cele peste 40.000 de turnuri de telefonie mobila proprii.

Orange a incheiat deja o intelegere pentru a vinde peste 1500 dintre ele doar in Spania, iar din restul va ma vinde o foarte mare parte in urmatorul an, sau poate mai mult, ele fiind evaluate la 10 – 13 miliarde de euro. Presedintele grupului care detine Orange a afirmat ca valoarea reala a companiilor de telecomunicatii nu este corect reprezentata de capitalizarea bursiera, astfel ca se cauta noi solutii de a aduce lucrurile la un punct real de catre ei.

Hotararea Orange ce ASCUNDE o SCHIMBARE MAJORA pentru Clienti

Orange vrea practic sa-si creasca valoarea pentru grup prin aceasta vanzare de turnuri de telefonie mobila, ce de la Vodafone inregistrand o crestere de 10% a pretului actiunilor dupa ce au anuntat o decizie similara. Orange vrea deasemenea sa fuzioneze cu Deutsche Telekom, insa una dintre probleme a fost valoarea cu mult diferita a companiilor, iar hotararea luata recent de catre grupul francez ar putea rezolva intr-o anumita masura problema aceasta.

Orange si-ar putea aduce valoarea capitalizarii bursiere la una mult mai apropiata de cea a Deutsche Telekom pentru ca o fuziune sa fie facuta in conditii mai bune, dar ar aduna in acelasi timp si bani pentru alte investitii. Orange are un plan foarte indraznet care in final va fi benefic pentru clientii care se vor putea bucura de noi servicii mai bune, fie ca va f vorba de o fuziune cu germanii, sau investitii ale francezilor in tehnologii noi in viitor.

Orange isi poate finanta inclusiv achizitia Telekom din Romania cu vanzarea de turnuri de telefonie mobila, ea asteptand acum doar aprobarea Guvernului Romaniei pentru ca lucrurile sa continuepe directia asteptata.