OFICIAL: Digi Mobil, Vodafone, Orange, Telekom, Anunt IREAL pentru Clienti

Digi Mobil, Vodafone, Orange, Telekom au primit astazi un anunt extrem de bun care vine si ca o veste uriasa pentru clientii din Romania, iata ce s-a facut.

Digi Mobil, Vodafone, Orange, Telekom OUG 114 2018

Digi Mobil, Vodafone, Orange, Telekom au avut astazi parte de un anunt pe care il asteptau de aproape un an de zile, operatorii de telecomunicatii fiind vanati de catre fostul guvern al Romaniei, dar lucrurile se schimba. OUG 114/2018 a adus pentru Digi Mobil, si restul mediului telecom, o serie de prevederi care au generat foarte multe probleme, dar care au fortat companiile de telecomunicatii sa creasca preturile pentru clientii din tara.

Digi Mobil, la fel ca restul, a anuntat o crestere a preturilor pentru abonamente la nu foarte mult timp dupa ce OUG 114/2018 a intrat in vigoare, iar asta pentru ca ea impune ca toate companiile sa plateasca o taxa pe cifra de afaceri. Digi Mobil, si toti ceilalti operatori din mediul telecom, trebuie sa plateasca 3% din cifra de afaceri anuala, conform OUG 114/2018, iar asta aduce la bugetul ANCOM peste 100 de milioane de euro, desi acolo e un surplus.

OFICIAL: Digi Mobil, Vodafone, Orange, Telekom, Anunt IREAL pentru Clienti

Digi Mobil, sau oricare dintre celelalte companii telecom, nu au platit in ultimii 10 ani vreo taxa de acest gen, desi legea o prevedea, pentru ca obligatia se impunea doar daca bugetul ANCOM era depasit de cheltuieli. Cum acest lucru nu s-a intamplat, ba din contra, exista un surplus, Digi Mobil, sau vreun alt operator, nu au platit vreo taxa de acest gen, iar cand ea a fost impusa, toti si-au crescut preturile pentru serviciile din tara.

Digi Mobil a fost singurul operator care a aplicat o crestere modica pentru serviciile pe care le ofera, cam echivalenta cu cea pe care a impus-o si OUG 114/2018, dar restul operatorilor au aplicat cresteri mai mari. ANPC i-a luat pe aproape toti in vizor, exceptie facand Orange, iar dintre toti, doar Digi Mobil a obtinut pana acum o victorie in fata lor, insa s-ar putea sa vedem o rezolvare completa a problemei din partea guvernului Romaniei.

Digi Mobil, Vodafone, Orange, Telekom asteapta de foarte multa vreme sa scape de taxa de 3% pe cifra de afaceri, iar Ludovic Orban, prim-ministru al Romaniei, a confirmat astazi ca aceasta prevedere va disparea.

3 COMENTARII

  1. Titluri specifice unor pseudo ziariști care fac meserie doar pentru acoperirea marjei de click-uri necesare acoperirii unui plafon de publicitate. Mi-e scârbă de acești ziariști impotenți profesional