Google Chrome Lanseaza o Functie EXTREM de IMPORTANTA pe PC-uri

Google Chrome lanseaza astazi o noua si foarte importanta functie pentru utilizatorii din lumea intreaga, iata de ce ar trebui sa o activezi chiar acum.

Google Chrome alerta parole

Google Chrome a fost actualizat astazi la versiunea 79 pe calculatoare astazi, iar update-ul aduce, printre altele, si o noua functie extremd e buna pe care oricine ar trebui sa o aiba activa in calculatoare. Mai exact, incepand cu aceasta versiune, Google Chrome ii va avertiza pe utilizatorii sai in momentul in care parola le-a fost furata de catre hackeri, astfel ca vor sti imediat ca trebuie sa o schimbe, si sa foloseasca alta pentru conturi.

Google Chrome are integrata o extensie separata pe care cei de la Google au oferit-o pentru a-i avertiza pe oameni cand parolele lor au fost aflate de catre hackeri, insa acum totul a fost integrat direct in browser. Google anuntase ca va implementa in cadrul Google Chrome aceasta functionalitate noua, si iata ca ea este acum disponibila in mod oficial, totul pentru a face internetul mult mai sigur pentru cei care folosesc acest browser major.

Google Chrome Lanseaza o Functie EXTREM de IMPORTANTA pe PC-uri

Google Chrome are aceasta functie implementata in meniul de setari, iar ea poate fi controlata prin optiunea de sincronizare a datelor intre multiple conturi, deci daca nu o doriti, nu trebuie sa o folositi. Pentru ca functia sa fie folosita, e necesar ca parolele folosite de oamenis a fie trimise catre serverele Google, in mod criptat, anonim, pentru a fi comparate cu cele existente intr-o baza de date a companiei pentru a se vedea daca ele au fost furate de hackeri.

Google Chrome ofera toata aceasta functionalitate fara ca Google sa afle parolele oamenilor, daca ele nu sunt in baza de date cu parole compromise de catre hackeri si publicata pe internet. Separat de asta, Google Chrome are deasemenea implementat si un sistem mai avansat de avertizare pentru website-urile care incearca sa pacaleasca utilizatorii, acesta fiind actualizat mult mai des pentru a descoperi cam orice fel de tentative de acest gen.