Planeta Marte. Imaginile INCREDIBILE Publicate de ESA (VIDEO)

Planeta Marte. O serie de imagini incredibila au fost combinate intr-un clip video de catre ESA, iata ce ne dezvaluie ele pentru prima oara in acest moment.

Planeta Marte. Luand toata lumea prin surprindere, agentia spatiala europeana, ESA, a publicat in cursul noptii trecute o serie de imagini inregistrate de catre nava Mars Express trimisa acum ceva timp acolo. Multumita imaginilor inregistrate de catre aceasta nava, cei de la ESA au publicat un clip video cu Phobos, una dintre lunile care orbiteaza planeta Marte, aceasta avand o forma neobisnuita, dar macar acum o vedem mai clar decat in vreo alta ocazie.

Planeta Marte. Nava Mars Express a urmarit cu foarte mare atentie felul in care luna Phobos orbiteaza corpul ceresc, iar clipul video de mai sus este compus din mai multe imagini inregistrate acolo de catre acesta in ultimele saptamani. Spre deosebire de luna noastra, Photos are o forma foarte neobisnuita, ceea ce a facut-o atat de interesanta pentru cercetatori, iar planeta Marte nu este singura spre care lumea stiintifica isi indreapta atentia, ci si lunile sale.

Planeta Marte. Imaginile INCREDIBILE Publicate de ESA (VIDEO)

Planeta Marte. 41 de imagini au fost alese dintre cele inregistrate de catre nava Mars Express pentru crearea acestui clip video, ceea ce ne arata cat bine s-au uitat astronomii la tot ceea ce au primit inainte de a decide ce sa publice. Fiecare dintre imaginile folosite in clip au rezolutia de 21 de megapixeli, si au fost inregistrate la o distanta de aproximativ 1500 de mile de luna care se afla aproape de planeta Marte, deci poate in viitor vom vedea imagini chiar mai clare decat acestea.

Planeta Marte. Imaginile acestea arata una dintre fazele rare in care ajunge luna de langa corpul ceresc, aceasta aflandu-se intre soare si camera, deci asta a permis inregistrarea lor intr-o forma mult mai buna decat pana in prezent. Cei de la NASA sustin ca asemenea imagini cu luna Phobos de langa planeta Marte sunt foarte greu de obtinut in mod normal, astfel ca ei considera inregistrarea lor drept o foarte mare realizare, si desigur ca se mandresc cu acest lucru.

Planeta Marte. Chiar daca exista multe nave spatiale care orbiteaza aceasta planeta de foarte multa vreme, iata ca nu este totusi chiar atat de usor sa surprinzi inclusiv o luna de acest gen intr-un unghi care sa fie favorabil.