Orange este UIMITOR de PUTERNIC, Iata Cum CONTROLEAZA Romania

Orange este cel mai mare grup de telecomunicatii din Romania, iar astazi aflam si in mod oficial cam cat de mare este compania in raport cu concurenta.

Orange puternic controleaza romania

Orange este cel ai mare operator de telefonie mobila din Romania, sau cel putin asta ne spun cei de la ANCOM cu o serie de informatii publicate zilele acestea privind starea lumii telecomunicatiilor. Orange ar avea in momentul de fata o cota de piata de 39% in Romania in ceea ce priveste serviciile de telecomunicatii, fiind lider incontestabil in tara noastra, si nu de putin timp, ci de cativa ani buni de zile, fara ca grupul sa fie depasit de catre vreun altul.

Orange se lauda cu o baza de cam 10.5 milioane de clienti in momentul de fata, insa desigur ca nu toti folosesc si serviciile sale de telefonie mobila, insa mai bine de trei sferturi o fac, iar asta i-a adus aceasta cota de piata mare. In urma sa vin cei de la Vodafone, care au reusit sa adune doar 30% cota de piata in Romania, fiind cu 9 puncte procentuale in urma celor de la Orange, iar asta desi preturile si calitatea serviciilor oferite sunt foarte similare.

Orange este UIMITOR de PUTERNIC, Iata Cum CONTROLEAZA Roamania

Orange este cu foarte mult inaintea celor de la Telekom, avand o cota de piata dubla, dar asta e normal din moment ce grupul german a pierdut cateva milioane de clienti in ultimii ani, doar 500.000 intre 2018 si 2019. In ceea ce priveste diferenta dintre Orange si Digi Mobil, aceasta nici macar nu poate fi calculata pentru ca ANCOM a inclus operatorul RCS & RDS intr-o lista a celorlalti operatori care au cote de piata mai mici de 18% in acest moment.

“În funcție de numărul de cartele SIM active la sfârșitul lunii iunie a acestui an, Orange avea o cotă de piață de 39%, Vodafone 30%, Grupul Telekom 18%, ceilalţi furnizori însumând 14%. În prima jumătate a acestui an, erau 22,3 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă (-1,6%), dintre care 9,7 milioane erau persoane fizice pe bază de abonament, 3 milioane erau persoane juridice pe bază de abonament și 9,5 milioane (-4,5%) utilizatori pe bază de cartele preplătite active.”

Orange a facut investitii foarte mari in Romania in ultimii ani, iar rezultatul se vede in numarul mare de clienti pe care-l are operatorul de telefonie mobila in momentul de fata in tara noastra. Orange urmeaza sa devina chiar si mai mare, iar asta pentru ca vrea sa cumpere divizia de servicii fixe a Telekom, impreuna cu toti clientii, deci inca vreo 4.6 milioane de clienti.

Orange nu-i va adauga la grupul de clienti pentru servicii de telefonie mobila, dar chiar si asa, va deveni cel mai mare operator de telecomunicatii din tara si pe alte segmente, mai putin cel de internet, unde RCS & RDS controleaza tot.

3 COMENTARII