iOS 13.3 Rezolva o PROBLEMA CRITICA. DE CE sa Faci UPDATE ACUM!

iOS 13.3 Rezolva o PROBLEMA CRITICA. DE CE sa Faci UPDATE ACUM!

iOS 13.3 rezolva o problema critica a sistemului de operare dezvoltat de catre compania Apple, iar toti cei care au versiuni anterioare ar trebui sa faca update acum. Vorbim despre o problema care permite exploatarea sistemului de operare iOS 13 prin AirDrop pentru a bloca orice telefon iPhone, ea fiind extrem de serioasa, si iOS 13.3 o rezolva pentru toata lumea chiar acum.

iOS 13 – iOS 13.2.x are o problema foarte serioasa care ii permite unui hacker sa blocheze un iPhone, sau o tableta iPad, prin exploatarea sistemului AirDrop creat de catre Apple. Acest sistem le permite utilizatorilor sa partajeze fisiere intre iDevice-uri prin Wi-Fi, dar nu are limite de fisiere care pot fi acceptate, astfel ca un hacker care trimite fisiere in mod repetate, poate bloca telefonul.

iOS 13.3 Rezolva o PROBLEMA CRITICA. DE CE sa Faci UPDATE ACUM!

iOS 13 atac AirDrop

Puteti vedea in imaginea de mai sus cum se manifesta problema in iOS 13, iar compania Apple a aflat intr-un final de existenta sa, astfel ca a decis sa o rezolve prin lansarea iOS 13.3. Problema in sine este una foarte serioasa deoarece orice persoana care are AirDrop deschis in iOS 13 poate fi atacata de catre hackeri in acest mod, deci mai nimeni nu se poate proteja in vreun fel.

iOS 13.3 introduce limite pentru numarul de fisiere care pot fi trimise, astfel ca ecranul iPhone si iPad nu mai e blocat cand se asteapta primirea unui fisier in telefonul utilizatorului. Apple nu a clasificat aceasta problema ca o vulnerabilitate de securitate, desi un atac de tip DoS asupra unui terminal trebuie privit ca fiind ceva extrem de serios, si trebuie tratat ca atare de oricine.

iOS 13.3 trebuie instalat daca folositi AirDrop in viata de zi cu zi, iar daca nu folositi sistemul, dezactivati-l cand nu aveti nevoie de el, pentru a nu fi vulnerabiliti in fata acestor atacuri.