Digi Mobil: De ce CUMPARAREA Telekom aduce BENEFICII pentru Clienti

Digi Mobil vrea sa cumpere Telekom, iar daca va reusi sa isi finalizeze planurile, atunci pentru toti clientii romani vor exista beneficii foarte mari din vanzare.

Digi Mobil telekom cumparare

Digi Mobil este operatorul de telefonie mobila detinut de catre cei de la RCS & RDS, iar fie ca unii sunt de acord cu faptul ca o parte din divizia mobila a Telekom a putea fi cumparata de ei, sau nu, acest lucru are sanse sa se intample. Digi Mobil negociaza cu cei de la Telekom de ceva vreme pentru a cumpara infrastructura diviziei de telefonie mobila, insa nu prea vrea sa ia si clientii, o buna parte dintre ei fiind atrasi oricum prin portare.

Digi Mobil are nevoie foarte mare de infrastructura Telekom pentru a continua sa isi desfasoare activitatea in Romania, iar asta pentru ca in momentul de fata este un operator fara prea mare importanta in tara noastra. Un studiu recent al celor de la ANCOM plasa Digi Mobil cu o cota de piata de mai putin de 18% in Romania, ceea ce pune compania la foarte mare distanta de cei de la Orange, Vodafone, dar si la distanta considerabila si de compania Telekom.

Digi Mobil: De ce CUMPARAREA Telekom aduce BENEFICII pentru Clienti

Digi Mobil are nevoie de infrastructura celor de la Telekom pentru a trece dincolo de categoria operatorilor de telefonie mobila “de duzina” in care a fost inclus de catre cei de la ANCOM, dar pentru asta vor trebui sa faca cheltuieli mari. Digi Mobil trebuie sa faca investitii de sute de milioane de euro doar pentru a cumpara infrastructura de telefonie mobila a celor de la Telekom, preluarea cu tot cu clienti putand costa chiar cateva miliarde de euro.

Digi Mobil are resursele necesare pentru a face o asemenea achizitie, chiar si cand vorbim despre o infrastructura atat de mare precum cea a Telekom, dar desigur ca va dori sa faca totul in termenii proprii. Acesta este si motivul din cauza caruia cei de la Digi Mobil tot negociaza cu Telekom de cateva luni de zile si nu ajung la vreun rezultat, iar aceste negocieri nu par sa se apropie de vreun final, deci situatia ramane “in aer” si in urmatoarele luni.

Digi Mobil nu va reusi fara infrastructura celor de la Telekom sa devina un operator serios de telefonie mobila in tara noastra, dar poate ca intr-un final, cu incercari repetate, va reusi sa obtina si ceea ce isi doreste.