Guvernul Romaniei face un ANUNT IMPORTANT pentru TOTI Soferii

Guvernul Romaniei face un anunt foarte important pentru toti soferii dupa ce a luat o decizie care va avea impact foarte mare pentru toata lumea.

Guvernul Romaniei soferi

Guvernul Romaniei a facut astazi un anunt foarte important pentru toti soferii care circula pe strazile din tara noastra, si era unul destul de asteptat, avand in vedere impactul foarte mare pe care il are. Mai exact, Guvernul Romaniei a decis ca punctul de amenda sa ramana si in 2020 la valoarea de 145 de LEI, adica nu va fi majorat pentru a reprezenta 10% din salariul minim pe economie, deci amenzile nu vor fi impuse de Politia Romana in cuantum mai mare.

Guvernul Romaniei a luat aceasta decizie pentru ca o crestere pana la echivalentul a 10% din salariul minim pe economie ar fi reprezentat un salt mult prea mare in raport cu salariile soferilor din Romania. In baza acestei modificari, daca veti fi prinsi cu telefonul in mana la volan, veti plati in continuare intre 870 si 1160 de LEI amenda, adica echivalentul a 6 – 8 puncte de de amenda, amenzile in sine fiind oricum mari pentru Romania.

Guvernul Romaniei face un ANUNT IMPORTANT pentru TOTI Soferii

Guvernul Romaniei a facut anul acesta exact ceea ce au facut si alte guverne inaintea sa, adica nu impovareaza romanii cu amenzi mai mari din moment ce salariile n-au crescut atat de mult fara sa creasca si inflatia. Daca nu ar fi fost pastrata valoarea actuala a punctului de amenda, atunci aceasta ar fi crescut la 208 LEI, dec cu 63 de LEI fata de valoarea actuala, adica o crestere de aproape 50%, care ar fi dus si la cresteri substantiale ale amenzilor.

Guvernul Romaniei ii scapa pe soferii care stau cu telefonul la volan, de exemplu, de o amenda minima de 1264 de LEI, cu 400 de LEI mai mare decat cea minima care este perceputa in momentul de fata. Desigur ca asta nu inseamna ca trebuie sa incalcati legea, scopul pastrarii valorii punctului de amenda fiind mentinerea valorii amenzilor la o suma rezonabila, chiar daca ele sunt mari pentru foarte multi dintre soferii din tara noastra.

Guvernul Romaniei a facut aceasta modificare acum, ea aplicandu-se de la 1 ianuarie 2020, deci orice fel de amenzi date si in anul urmator vor avea o valoare egala cu cele care sunt aplicate acum.

2 COMENTARII