Soarele: PREMIERA cu o EXPLOZIE ULUITOARE Filmata de NASA (VIDEO)

Soarele are parte de o premiera incredibila dezvaluita, iata ce au reusit sa filmeze cei de la NASA pentru prima oara in istoria omenirii.

Soarele a avut in decembrie dezvaluite multe dintre secrete de catre cei de la NASA, agentia spatiala americana publicand o parte dintre datele inregistrate de catre sonda spatiala Parker, uimind foarte multi cercetatori. Ceea ce NASA nu a publicat pana acum este o inregistrare facuta cu o explozie in premiera care a avut loc pe soare, iar in clipul video de mai sus puteti vedea ceea ce au surprins cercetatorii pentru prima oara, si totul este extrem de important.

Soarele a avut surprinsa o explozie magnetica pe care cercetatorii de la NASA n-au mai vazut-o pana in prezent, ea aratandu-ne un spectacol care rar este vazut in inregistrari facute in univers. NASA a mai vazut alte tipuri de explozii magnetice pe Soare, insa aceasta este prima pe care o inregistreaza intr-un asemenea mod, si prima pe care o vad declansata de catre o eruptie de materiale supraincalzite, descoperirea fiind foarte importanta.

Soarele: PREMIERA cu o EXPLOZIE ULUITOARE Filmata de NASA (VIDEO)

Soarele a avut acum vreo 15 ani in centrul unei teorii privind aceste tipuri de eruptii care au loc acolo, insa pana acum cercetatorii n-au reusit sa surprinda vreuna pentru a-si confirma teoriile. Ei bine, acum au reusit sa o faca multumita sondei Parker, dar deocamdata nu stiu ce fel de evenimente ar trebui sa se intample pe suprafata stelei pentru ca o eruptie de acest gen sa aiba loc, astfel ca inca mai exista foarte multe de descoperit de acolo.

„Aceasta a fost prima observație a unui driver extern de reconectare magnetică. Acest lucru ar putea fi foarte util pentru înțelegerea altor sisteme. De exemplu, magnetosferele Pământului și planetarelor, alte surse de plasmă magnetizate, inclusiv experimente la scări de laborator unde plasma este foarte difuzivă și foarte greu de controlat.”

Soarele are eruptii de acest gen cu particulele emise in univers la temepraturi de 1 – 2 milioane de grade Kelvin, iar asa totul poate fi monitorizat de catre cercetatori si de la foarte mare distanta. Eruptia care a avut loc pe soare a durat cam o ora, iar dupa terminarea sa totul a revenit la normal pe suprafata stelei, insa nu inainte ca plasma aruncata de pe suprafata sa se loveasca de campurile mgnetice ale soarelui.

NASA urmeaza sa analizeze indeaproape ceea ce a descoperit, si spera sa poata oferi explicatii pentru multe dintre fenomenele pe care le-a observat pana acum, dar pentru care n-a putut oferi detalii.