Anunt FINAL pentru Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone de la Autoritati

Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone au parte de un anunt final din partea autoritatilor din Romania, iata ce decizie a fost luata de catre acestea acum.

1

Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone autoritati

Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone au parte de un anunt final de la autoritatile din Romania cu privire la viitorul pietei de telecomunicatii si a clientilor care folosesc serviciile acestor companii acum. Cei de la ANCOM au anuntat ca 2020 va fi un an foarte important, in care va avea in sfarsit loc licitatia pentru frecventele 5G pe care Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone le vor folosi pentru viitoarele retele de telefonie mobila ce vor fi lansate in Romania.

Digi Mobil, Orange, Telekom, au lansat deja retele 5G in tara noastra, dar ele sunt bazate pe frecventele actuale, 4G, deci nu ofera performantele maxime pe care le vor oferi cand vor fi folosite echipamentele pe noile frecvente. Cei de la ANCOM au fost nevoiti sa amane licitatia de anul acesta pentru frecventele 5G din cauza schimbarilor care au avut loc la nivel guvernamental, insa Digi Mobil, si restul mediului telecom, vor putea cumpara frecventele in 2020.

Anunt FINAL pentru Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone de la Autoritati

Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone au avut ieri parte si de un anunt foarte important care va ajuta la crearea unui mediu favorabil pentru investitii in retelele 5G din Romania. Guvernul Romaniei a anuntat ca renunta la taxa pe cifra de afaceri pentru Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone, astfel ca acestia nu vor mai pierde zeci de milioane de euro anual din cauza ei, iar suma minima perceputa pentru frecventele 5G a fost anulata de mult.

„Anul 2020 va avea un impact semnificativ asupra pieței de comunicații electronice din România, schimbând substanțial legislația aplicabilă, și mă refer aici la transpunerea în legislația națională a Codului Comunicațiilor și acordarea drepturilor de utilizare în benzile de frecvență destinate implementării tehnologiei 5G. Alte proiecte pe care ni le propunem vizează continuarea implementării Legii infrastructurii şi implementarea măsurilor aplicabile serviciului universal poştal.”

Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone vor avea un an 2020 foarte plin, iar asta deoarece dupa licitatia pentru frecventele 5G vor trebui sa se apuce efectiv de implementarea lor, iar asta va necesita timp. Digi Mobil are in acest moment cea mai extinsa retea 5G din Romania, cu acoperire in multiple orase, iar trecerea la noile frecvente va fi foarte usor de realizat dupa ce ANCOM va finaliza procesul de vanzare catre companii.

Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone vor participa la licitatia 5G din 2020, aceasta urmand a fi organizata in T1 2020, adica undeva pana la final de luna martie, deci pana atunci poate vom afla si de la Telekom care ii sunt planurile.